BBQ-wijntip: Ventoux van Famille Perrin

  • Geplaatst op
  • Door Frederik Brouwers
  • Geplaatst in Wijntips
  • 0
BBQ-wijntip: Ventoux van Famille Perrin

Nog eventjes doorbijten, nog even wat herfstachtig weer… maar volgende week wordt het dan toch echt weer heel erg mooi weer, met temperaturen van boven de 25 graden in het weekend. BBQ-weer dus!
Daarom nu alvast deze wijntip voor bij de BBQ, dan heeft u hem ten minste op tijd in huis ;-)

Plezierwijntje

De Ventoux van Famille Perrin is een plezierwijntje te noemen. Deze rode wijn heeft een geur van rijpe vruchten (iets jammig), kruiden en wat aardse tonen. Sappig en aangenaam in de mond met een zekere kracht en warmte, iets tannine.

Tip: koel hem iets bij warm weer (niet teveel, anders wordt ‘ie te wrang) en zet de fles op een koele plek (dus niet pal in de zon), de wijn wordt in het glas namelijk vrij snel te warm.

Toch liever witte wijn?

Tip 2: meestal wordt vanwege het vlees op de BBQ een rode wijn als combinatie geadviseerd, maar heeft u of degene met wie u barbecuet nu liever een witte wijn of serveert u vis van de BBQ, probeert u dan eens de witte Lubéron van hetzelfde huis, verfrissend en karaktervol tegelijkertijd.

Of een andere rode wijn bij de BBQ?

Enkele alternatieve rode wijnen voor bij de BBQ:

- Côtes du Ventoux van la Vieille Ferme. Frisse, soepele wijn met karakter. Fruitigheid gecombineerd met kruidigheid. Enigszins vergelijkbaar van stijl met de Ventoux van Famille Perrin.

- Toscane – Il Nero di Casanova van La Spinetta. Mooie, typisch Italiaanse, stoere wijn. Naast de subtiele aardsere tonen, is de kers ook duidelijk aanwezig. Zeker bij een mooi stuk rood vlees!

- Saint-Émilion van Les Hauts de la Gaffelière. Mooie rode Bordeaux met aroma's van bessen, chocolade en vanille, licht kruidig. Niet te zwaar, soepel, en daarom prima bij zowel gevogelte, rood vlees als BBQ.

Op het mooie weer alvast, Proost!
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Copyright 2020 Kleinflesjewijn.nl Powered by Lightspeed
iDEAL MasterCard Visa Maestro