Drie goede redenen om een fles champagne te ontkurken

Drie goede redenen om een fles champagne te ontkurken

Het feestseizoen staat alweer voor de deur. En feest betekent champagne! De komende tijd zullen de kurken dus weer veelvuldig ploppen. Maar ook verjaardagen, het binnenslepen van een droombaan of het vieren van een waardevolle vriendschap zijn in onze samenleving heel goede redenen om een toast uit te brengen met een heerlijk glas champagne.

Zeggen we nu dat u een bijzondere gelegenheid nodig heeft om een fles champagne open te trekken? Natuurlijk niet! Er is altijd wel een reden te vinden om samen te proosten, het leven te vieren of simpelweg met elkaar te genieten van het moment. En daarom geven wij u hierbij drie goede redenen (die áltijd van toepassing zijn) om zo vaak mogelijk een fles champagne te ontkurken!

1. Iedere dag is een feestje
De eerste en belangrijkste hebben we in de intro al een beetje genoemd. Er is altijd wel een reden te bedenken voor een heerlijk glas champagne. We leven immers maar één keer, dus laten we van iedere dag een feestje maken!  In een fles champagne zitten miljoenen bubbels en dat zorgt hoe dan ook voor de nodige ‘sparkle’ aan uw dag.

2. Heerlijke smaaksensaties
Champagnes zijn vaak heel complexe wijnen. Behalve verschillende druivenrassen worden ook vaak verschillende jaren met elkaar gecombineerd en rijpen de wijnen maandenlang (minimaal 15) in de kelders van de champagnehuizen.  En dat zorgt voor die bijzondere smaak waar we geen genoeg van kunnen krijgen!

3. Weinig calorieën
Champagne bevat in vergelijking met andere wijnen ook nog eens heel weinig calorieën. Circa 85 kcal gemiddeld, ten opzichte van een gemiddelde van 100 kcal voor droge witte wijn (144 voor zoete!) en 123 kcal voor rode wijn. Bovendien zorgen de bubbels in de wijn ervoor dat we langzamer drinken én eerder vol zitten. Ideaal dus!

En dan is uit recent onderzoek van de University of Reading ook nog gebleken dat een gemiddelde van 1 tot 3 glazen champagne per week goed is voor ons geheugen. Wat willen we nog meer?

Omdat het wellicht een beetje te gek wordt om steeds een hele fles champagne te openen heeft Kleinflesjewijn.nl een aantal heerlijke kleine flesjes champagne en andere mousserende wijnen in het assortiment.

Proost alvast!
 

Reacties

  1. Frederik Brouwers Frederik Brouwers

    Dat is een heel leuk idee met die champagne kurken. Zo kun je een 'plakboek' met mooie herinneringen en succes momenten bijhouden. En natuurlijk welke heerlijke mousserende wijn u het mee gevierd heeft. Bedankt voor het idee!

  2. Bart de groot Bart de groot

    Eens met 1! We moeten vaker het leven en mooie momenten vieren. Ook omdat het een goed excuus is om te genieten van champagne, maar ook omdat het ons ook gewoon beter doet voelen. Wat ik doe is de kurken bewaren en daar zet ik de gelegenheid op waarom we de champagne open getrokken hebben. Dat geeft een mooi 'archief' van de fijne momenten met een lekkere bubbel om het te vieren die je hebt gehad. Vaak de reden at champagne te duur is....dan een andere bubbel, als je maar viert met iets speciaals even!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Copyright 2020 Kleinflesjewijn.nl Powered by Lightspeed
iDEAL MasterCard Visa Maestro