Drie goede redenen voor een klein flesje wijn

Drie goede redenen voor een klein flesje wijn

Waarom zijn kleine flesjes wijn eigenlijk zo fijn?

U heeft vast wel eens zin gehad in een heerlijk glas wijn, terwijl een hele fles eigenlijk te veel was. U liet de fles dus maar dicht, omdat het zo zonde is om de helft weg te gooien. Maar dat is natuurlijk ook jammer. Lang leve de ‘halve’ flessen wijn! Met een klein flesje geniet u van twee tot drie heerlijke glazen wijn. Perfect als u een avondje alleen op de bank zit of wanneer u graag rode wijn drinkt en uw gezelschap een liefhebber is van wit.

Er zijn nog veel meer gelegenheden waarvoor een kleiner flesje wijn de ideale oplossing is. Wij zetten een aantal goede redenen en tips voor u op een rijtje.

Kleine flesjes wijn zijn uitermate geschikt wanneer u nieuwe wijnen wilt uitproberen.

Bent u wijnliefhebber pur sang en houdt u ervan om steeds iets anders te proberen en nieuwe wijnen te ontdekken? Of drinkt u graag een wijntje, maar kiest u juist altijd voor wijnen die u kent, terwijl u eigenlijk best eens iets anders zou willen?

Met kleine flesjes kunt u eenvoudig genieten van nieuwe wijnen en naar hartenlust uitproberen. Zonder meteen de hoofdprijs te betalen. Vindt u de nieuwe wijn heerlijk? Dan is het goed om te weten dat veel kleine flesjes ook in groter formaat geleverd kunnen worden. En zit er onverhoopt een keer iets tussen waar u minder blij van wordt, dan gooit u gelukkig niet veel weg.

Nog een leuk idee: kies een aantal kleine flesjes wijn en nodig vrienden uit voor een wijnproeverij bij u thuis. U bent verzekerd van een gezellige avond!

Een diner voor twee met een heerlijke wijn per gang

Wanneer u een diner voor twee organiseert, dan is het wel zo leuk om bij iedere gang een passende wijn te drinken. Als u uw best hebt gedaan op een lekker visgerecht vooraf, schenkt u erbij graag een mooie witte wijn. Terwijl u bij de rosbief natuurlijk liever een stevige rode wijn serveert… Met de juiste wijnen, komen uw kookkunsten immers ook beter tot z’n recht.

Uit een klein flesje haalt u twee glazen wijn, precies genoeg dus. En begint u de avond met een klein flesje heerlijke bubbels, dan is het diner helemaal compleet! 

Kleine flesjes wijn zijn heel leuk als cadeau

Bent u op zoek naar een cadeau? Voor een verjaardag of om iemand te bedanken? Een klein flesje wijn is heel leuk om te geven. Nét even origineler dan een hele fles en extra leuk als u er een pakketje van maakt met een lekkere rode en witte wijn. Is de gelegenheid bijzonder feestelijk dan is een heerlijke champagne of cava natuurlijk ook een goed idee!

Dáárom - en om vele andere redenen natuurlijk - zijn kleine flesjes wijn zo fijn!


Kleine flesjes witte wijn | kleine flesjes rode wijn | kleine flesjes mousserende wijn

Santé!
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Copyright 2019 Kleinflesjewijn.nl Powered by Lightspeed
iDEAL MasterCard Visa Maestro