Een klein flesje wijn als (huwelijks)bedankje

 • Geplaatst op
 • Door Frederik Brouwers
 • Geplaatst in Wijn als cadeau
 • 2
Een klein flesje wijn als (huwelijks)bedankje

Gaat u trouwen? Of kent u iemand die gaat trouwen? En bent u wellicht op zoek naar een origineel bedankje voor de gasten van de grote dag? Dan hebben we een hele leuke tip!


Direct naar onze
kleine flesjes mousserende wijn >>

Meer weten over wijnen met een gepersonaliseerd etiket of halslabel? >>


Een origineel bedankje voor de huwelijksgasten

Een poosje terug kregen we een tip van een klant die op haar huwelijk een origineel huwelijksbedankje wilde geven aan haar gasten. Ze wilde kleine flesjes wijn als ‘kleinigheidje’ geven, welke zij wilde voorzien van een door haar zelf gemaakt en op de gelegenheid toegespitst etiket. De bedoeling was namelijk om er een van de meest persoonlijke huwelijksbedankjes en bijzonderste aandenken van te maken die ze kon bedenken. Ze hield immers van wijn, de mensen die ze goed kenden waren over het algemeen ook wijnliefhebbers en door het feestelijke en luxe karakter van wijn sloot het prima aan bij het huwelijk. En met een eigen twist qua etiket kon ze het kleinigheidje nog specialer maken.

Uiteindelijk heeft ze gekozen voor een piccolo champagne, heeft ze haar eigen etiketten gemaakt om over het etiket van het kleine flesje champagne te plakken en heeft ze het flesje verder versierd met wat strikjes en andere versieringen. Het eindresultaat was verbluffend en heel erg geslaagd, evenals de reacties van haar gasten. Missie geslaagd dus.

Helaas kunnen we het resultaat niet laten zien, maar ze wees me wel op deze site, http://somethingturquoise.com/2015/04/17/diy-mini-wine-bottle-favors/, waar ze zelf haar inspiratie vandaan gehaald heeft.
 

Wat voor wijn kunt u uw gasten nou geven als bedankje?

Bij het kiezen van een wijn als klein cadeautje voor een breed gezelschap is het de kunst natuurlijk om meerdere mensen tevreden te stellen. Natuurlijk is het gebaar op zich leuk genoeg, maar u vindt het vast leuker als men er ook nog eens van geniet en terug denk t aan de leuke dag of avond. Denk bij het maken van uw keuze aan de volgende tips:

Wat u wilt – het is úw dag en het flesje wijn een herinnering daaraan. Eigenlijk zou hetgeen u geeft dan ook niet teveel moeten afwijken van uw smaak natuurlijk. Kies dan ook iets wat bij u past. Uw vrienden drinken vast bij u thuis als ze op visite zijn ook mee met de wijn die u lekker vindt, dus u zit vast al in de goede richting.

Hou rekening met een brede smaak – Over het algemeen zullen uw gasten een gemêleerd gezelschap zijn. Met een diversiteit aan eigen smaken. Bij het kiezen van een wijn als bedankje voor een groter gezelschap is het daarom verstandig om te kiezen voor wijnen die een breed publiek kunnen bekoren of inzetbaar/te drinken zijn bij diverse gelegenheden. Ga voor de bekende streken en/of bekende druivenrassen.  Ze zijn niet voor niets bekender, ze spreken een breed publiek aan.

Bubbels zijn altijd feestelijk – een inkoppertje eigenlijk. Als er iets te vieren is, doen mousserende wijnen het altijd goed. Dat hoeft niet altijd meteen champagne te zijn. We zijn in Nederland ook dol op Prosecco. Prosecco is net een tikje zoeter dan champagne over het algemeen en daarmee al snel wat geschikter voor een breed gezelschap en een gemiddelde smaak.

Mix – U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om enkele verschillende wijnen neer te zetten. Zo kunnen de gasten hetgeen kiezen dat het meest naar hun smaal is. En u kunt elke soort dan op een eigen manier personaliseren (net als te zien is bij de link die we hierboven aangaven). Of u neemt een rode wijn voor de mannen en een witte wijn voor de vrouwen. Beetje stereotype misschien, maar die verdeling klopt gemiddeld genomen nog steeds.
 

Enkele leuke kleine flesjes wijn als bedankje

Zoals gezegd doen bubbels het natuurlijk goed als een feestelijk bedankje. U kunt natuurlijk voor ‘the real deal’ gaan en een champagne geven aan uw gasten. Om de kosten wat te drukken (een champagne is toch altijd duurder dan andere mousserende wijnen), is een piccolo, een flesje van 200 ml, een heel leuk idee. De piccolo Champagne Brut Excellence van Gosset is er zoeen. Een lekkere elegante champagne, vrij droog en fris met lekkere fruitige en bloemige aroma’s.

Wilt u toch bubbels geven, liever toch een half flesje en wellicht iets minder kostbaar, dan is een Prosecco een heel goed alternatief. Zoals gezegd, wij Nederlanders zijn er dol op, dus het zal vast in goede aarde vallen. Zeker als de kwaliteit van de wijn ook nog eens goed is, zoals bij deze Prosecco Brut van Le Couchon.

Qua witte wijn is een sauvignon blanc een wijn die vele personen aanspreekt en een van de meest gedronken witte wijnen. Fijne eraan is dat er mooie kwaliteit te vinden, terwijl de wijn dan ook nog niet eens meteen zo duur hoeft te zijn. Dat bewijst ook deze sauvignon blanc van domaine Gibault uit de Touraine (Loire). Lekker dorstlessend, droog, fris en fruitig met aroma’s van appeltjes en citrusvruchten.

Als rode wijn is een breed inzetbare een goede keus. De Rhône is als wijngebied bekend bij vele. Deze Ventoux van Famille Perrin is een heerlijke rode wijn met een lekkere sappige en krachtige, warme smaak van rijpe vruchten, kruiden en wat aardse tonen. Een plezierwijn, perfect als bedankje na een plezierige dag.

Of als u voor ietsje zwoeler zou willen gaan is deze Italiaanse Morellino di Scansano (de naam klinkt al romantisch!) een goede tip. Een heerlijke, fruitige rode wijn. Sappig, mooi vol, maar niet zwaar, met veel rood en donker fruit (kers, bessen, pruim) en een beetje kruidige toets.


We hopen dat we u wat goede inspiratie hebben kunnen geven voor een onvergetelijk bedankje voor een onvergetelijke dag.

Gefeliciteerd alvast! En proost!
 

Reacties

 1. Frederik Brouwers Frederik Brouwers

  Wilt u meer weten over de mogelijkheden en kosten wat betreft gepersonaliseerde etiketten of halslabels, neem dan contact met ons op via [email protected] of neem eens een kijkje op https://www.kleinflesjewijn.nl/cadeau/gepersonaliseerde-etiketten-of-halslabels/

 2. Brenda Brenda

  Goedendag, ik zou graag willen weten wat de kosten zijn van 50-100 kleine flesjes wijn met eigen etiket? Mvg Brenda

 3. Lianne Lianne

  Goedendag,<br />
  <br />
  Wat zijn de kosten van kleine flesjes wijn met eigen etiket? <br />
  <br />
  Mvg.<br />
  Fonville

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Copyright 2019 Kleinflesjewijn.nl Powered by Lightspeed
iDEAL MasterCard Visa Maestro