Een lekker en origineel cadeau: een mini-wijnproeverij!

Een lekker en origineel cadeau: een mini-wijnproeverij!

Vindt u het wel eens lastig om een leuk en origineel cadeau te vinden voor iemand? Geniet diegene van wijn, maar wilt u niet weer met een fles aan komen? Of weet u niet zo goed welke wijn te geven?

Geef dan eens een mini proeverij van kleine flesjes wijn! Een origineel en erg leuk cadeau om iemand zijn smaak te laten ontdekken, om wat bijzondere wijnen te proeven of gewoon om van te smullen en lol van te hebben (...zeker als u het zelf samen deelt met diegene).

Wijn proeven is leuk!

Wijn proeven is leuk, natuurlijk lekker, maar ook ‘hot’! Niet voor niets zijn wijnbarren een veelgezien fenomeen in den lande tegenwoordig en worden er vele wijnproeverijen (op locatie) verzorgd.
Maar hoe leuk is het juist om in een eigen omgeving of een klein gezelschap wat wijnen te proberen? Met kleine flesjes wijn is dat veel eenvoudiger. De inhoud van de fles is natuurlijk de helft (van een normale fles) en dus probeer je een wijn ook wat sneller. Uit een half flesje wijn schenkt u namelijk zo’n 2,5 tot 3 glazen.
Opent u de wijn met een klein groepje, dan kunt u er netjes zo’n 7 proefglazen uit schenken (van ca. 5 cl., de standaard proefhoeveelheid).

En wijn proeven is zeker niet alleen voor de beginnende wijnproever, die nog veel moet ontdekken en waarvoor het bijvoorbeeld leuk en leerzaam is om verschillende stijlen te proeven. Het geldt ook voor de al wat gevorderde wijndrinker. Juist omdat diegene al van wijn houdt! Maar ook om weer eens wat anders te proeven, of om wat dieper in te gaan op een bepaalde streek, druivenras of soort wijn waar hij/zij al van houdt.

Een mini-wijnproeverij als cadeau kan dus bijna niet stuk!

 

 

Zelf een proeverij samenstellen

De mogelijkheden om een miniproeverij samen te stellen zijn natuurlijk legio. U kunt het natuurlijk zo gek maken als u wilt; groot, klein, gangbare wijnen of zeer exclusief. U kunt gaan voor een mix van wijnen; wit, rood en bubbels of zoet. Maar wellicht is het leuk om juist een thema aan het cadeau te hangen. Weet u bijvoorbeeld wat meer over de smaak van de ontvanger? Houdt hij/zij van wit of rood? Heeft ‘ie wellicht eens laten vallen van welke wijnstreek of druif hij houdt? Juist dan is het leuk om daarop in te spelen met de samenstelling. Of is het een zoetekauw? Waarom dan niet een leuk pakketje met zoete wijnen. Zo maakt u het cadeau nog persoonlijker!

Kleinflesjewijn.nl heeft ruim 45 verschillende wijnen in het assortiment. Daarmee moet het vast lukken een leuk cadeau samen te stellen, waarmee u de ontvanger zeker een plezier doet. Zeker met de wijnbeschrijvingen op de pagina’s van de wijnen zelf erbij en de zoekfunctie rechts bovenaan de site, waarmee u makkelijk op trefwoord kunt zoeken in het assortiment.

Mocht het nou niet helemaal lukken, dan helpen we u natuurlijk graag verder. Mail ons dan op [email protected], dan nemen we zo snel mogelijk contact op.

TIP: print bij het verpakken de wijnbeschrijvingen van de wijnen uit of zet ze op kaartjes en verpak deze bij de wijnen. Handig en leuk voor bij het proeven!
 

 

Voorbeelden van mini-wijnproeverijen om cadeau te geven

Om u een beetje op weg te helpen, ter inspiratie, hebben we hieronder 3 leuke miniproeverijen samengesteld. Wellicht wel een schot in de roos... 
 

Mini-proeverij rode wijnen
Houdt de ontvanger van rode wijnen? Dan is dit wellicht een leuke suggestie: een mix van 4 rode wijnen; 2 Italiaanse en 2 Franse wijnen met een breed palet aan smaken: een lichte en fruitige Bardolino uit het Italiaanse Veneto, een krachtige en intense Ventoux uit de Rhône, een volle en ronde Morellino di Scansano uit Toscane en een lekkere, lichte en fruitige Beaujolais-Villages. Samen kosten deze wijnen € 25,70 (excl. verzendkosten).

 

Tour de France met witte wijnen
Drinkt de ontvanger liever wit en is hij/zij echt een Francofiel? Dan is dit pakket wellicht leuk om cadeau te geven: een lekkere sauvignon blanc uit de Loire (Touraine), een frisse en fruitige witte wijn uit de Rhône (Luberon), een mooie riesling uit de Elzas en een heerlijke chardonnay uit Chablis. Deze proeverij kost € 29,90 (excl. verzendkosten).

 

Loire – klassiek sauvignon blanc
Is de ontvanger helemaal weg van sauvignon blanc wijnen, en sterker nog, wel die uit de Loire, dan is dit zeker een topproeverijtje: een sauvignon blanc Touraine, een Sancerre, een andere Sancerre (wat voller dan de eerste) en een Pouilly-Fumé. 4 wijnen van hetzelfde druivenras, uit dezelfde streek zelfs, maar alle anders. Gecombineerd kosten ze € 35,25 (excl. verzendkosten).


En zo zijn en nog vele proeverijen te bedenken die u cadeau kunt geven...

En nogmaals, als we u kunnen helpen, dan graag. Mail ons op [email protected].
 

 

Laatste tipje – voor Valentijn

Een proeverijtje organiseren voor uw geliefde voor Valentijnsdag is natuurlijk ook erg leuk; wat kleine flesjes wijn, het een en ander om te knabbelen erbij (eten, that is!), vergeet de kaarsjes en de rode roos niet….en geniet!


Veel plezier met geven! 

Proost!
 

Reacties

  1. Frederik Brouwers Frederik Brouwers

    Beste Annelies, dat kan zeker....er zijn vele mogelijkheden om een proeverijtje samen te stellen. Hierboven staan eigenlijk slechts enkele voorbeelden genoemd. Ik help u graag met kijken wat u graag zou willen hebben en samenstellen.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Copyright 2020 Kleinflesjewijn.nl Powered by Lightspeed
iDEAL MasterCard Visa Maestro