Even rustig genieten (van wijn), dat is pas gezond!

Even rustig genieten (van wijn), dat is pas gezond!

Stelt u de volgende situatie even voor: u zet de drukke omgeving even uit, parkeert alle drukte en stress even en zet ze uit uw hoofd, gaat lekker op de bank zitten en doet weinig anders dan genieten van een heerlijk glas wijn. Niet alleen heerlijk, maar ook verdiend en ongetwijfeld gezond.

Wijn drinken – gezond of niet?

De afgelopen week was weer gevuld met berichten over het al dan niet gezond zijn van het drinken van wijn. En dan vooral wat betreft de hoeveelheid welke bevorderend voor de gezondheid zou zijn.

Zo is er de nieuwe Schijf van Vijf. En daarbij hoort een vernieuwd alcoholadvies. En die is behoorlijk wat strenger dan bij de oude Schijf van Vijf. Men pleit nu namelijk voor geheelonthouding in tegenstelling tot dagelijks één glas voor vrouwen en twee voor mannen voorheen. Goh, dacht je toch jarenlang gezond bezig te zijn… En meneer Hendriks, tot voor kort de oudste man van Nederland, is met elke dag een glas rode wijn toch ook maar mooi 107 geworden.

Een ander bericht ging om onderzoekers die onderzoeken hebben onderzocht. Heeft u hem? En nu blijkt dat vele onderzoeken naar de gezondheidsinvloeden van wijn fouten bevatten. Bepaalde studies hebben ooit gesuggereerd dat matig alcoholgebruik gezond is. Het zou gezonder zijn dan helemaal geen alcohol drinken en hart- en vaatziekten verminderen. Maar nu blijkt dat dit in vele gevallen niet zomaar geconcludeerd had mogen worden. Matige drinkers leven niet langer dan geheelonthouders, volgens de studie.

De opstellers van de Schijf van Vijf lijken dan ook voornamelijk hun beslissing te hebben gebaseerd op de gevolgen van overmatig alcoholgebruik. Heh, maar dat heeft toch niets te maken met het oude advies 1 à 2 glaasjes per dag?! Dan had meneer Hendriks dus helemaal het gelijk aan zijn zijde.
 

Lekker genieten van wijn in een bescheiden hoeveelheid

Verwarring en tegenstrijdigheid alom. Maar weten we het eigenlijk allemaal zelf al niet gewoon? Geeft onze boerenverstand ons allemaal niet gewoon al aan dat matiging gewoon het toverwoord is? En genieten? Want het devies ‘geniet met mate’ kennen we allemaal toch al jaren? En we kennen allemaal het gevoel van het zonder maat houden alcohol drinken (au!)?

Als genieten van wijn nu gewoon een goed gevoel geeft, dan heeft dat ongetwijfeld ook goede uitwerkingen op het gestel. Effecten als gelukzaligheid en ontspanning met de positieve gevolgen van dien. Zeker als we dan ook nog eens even in dat moment gaan zitten en ervoor zorgen dat de drukte en waan van de dag even terzijde wordt geschoven. Gewoon lekker genieten van een lekker glas wijn. Bij het eten of gewoon ’s avonds (zonder naar schermpjes te kijken). Met wat te lezen, een goed gesprek of gewoon echt even niets. Heerlijk! Dat moet toch goed zijn?!

En daar kunnen kleine flesjes wijn natuurlijk goed bij helpen. De inhoud is natuurlijk al ‘gematigd’ qua hoeveelheid: 37,5 cl., goed voor 2 ruime tot 3 glazen wijn. Maar ook geeft het de mogelijkheid om kwalitatief goede wijnen te drinken, zonder de hoofdprijs te betalen. U kunt dus nog makkelijk wegdromen bij die heerlijke rode wijn, filosoferen bij die fijne witte wijn, dat kleine feestje vieren met een lekkere mousserende wijn of lekker gewoon even snoepen van een zalige zoete wijn. Genieten, met mate dus…we hebben er vele aanleidingen toe op Kleinflesjewijn.nl!

Bepaalt u allen voor zich wat u een gezonde toestand vindt. Gezond verstand is toch hetgeen wat het best is in combinatie met alcohol. Maar zorg er in ieder geval wel voor dat u geniet en de tijd neemt om dat te doen. En als dat met een heerlijk glas wijn is, dan is dat ongetwijfeld veel beter voor u dan de stress gewoon zijn gang te laten gaan.


Geniet! …en santé!
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Copyright 2020 Kleinflesjewijn.nl Powered by Lightspeed
iDEAL MasterCard Visa Maestro