Genieten in het park, van een lekkere wijn

Genieten in het park, van een lekkere wijn

Volgende week zondag, 29 mei, is het de Dag van het Park. Hét moment om er lekker uit te gaan en even te relaxen in het park. Even time out en genieten van het groen, het buiten zijn, de mensen, wellicht met iets te peuzelen en een klein flesje heerlijke wijn mee.

De Dag van het Park

De Dag van het Park is van oorsprong een dag om extra aandacht te vragen voor het binnenstedelijke groen. Op initiatief van de ANWB wordt het gehouden op elke laatste zondag van mei. Oorspronkelijk komt het idee uit België, waar deze dag al sinds 1992 trouw gevierd wordt. In 2004 is het in Nederland geïntroduceerd en inmiddels is het een jaarlijks terugkerende dag op de kalender geworden.

Er zijn vele parken en buurten die op de Dag van het Park inspelen en allemaal leuke dingen in het park organiseren. Meestal kunt u op een plaatselijke website of in de lokale krant (en anders wel op Google) wel terugvinden wat er die dag bij u in de buurt of in uw favoriete park te doen is. Er wordt van alles georganiseerd, maar u kunt natuurlijk of zelf genieten van het park en u neervlijen op een bankje of een kleed en de drukte gewoon gadeslaan…met een lekker klein hapje en drankje om nog even extra te genieten van het moment.
 

5 heerlijke wijnen voor in het park

Welke wijnen passen nou uitermate goed bij zo’n heerlijk om zo te drinken in het park? Wijnen die zo zonder eten of met wat brood, kaas, worst, olijfjes en dergelijke kleine hapjes prima op zich staan. Vele natuurlijk, maar deze vijf wijnen zijn onze tips:

-          Prosecco Brut van Le Couchon – bubbeltjes natuurlijk! Want het is een soort feestdag. En gewoon lekker. Deze Prosecco is een erg mooie en is niet te beendroog. Dat maakt hem net iets vriendelijker om zo los te drinken.

-          Luberon – Famille Perrin – lekker fruitig en fris uit de Rhône. Een lekkere, verfrissende, droge witte wijn uit de Rhône. Niet te scherpe zuren en lekkere vruchtentonen van aalbes en appel. EN…met schroefdop, hartstikke handig voor in het park (voor degene die de kurkentrekker vergeten).

-          Elzas Pinot Gris – Hugel – de lentewijn die we vorige week ook al tipten. Lekker een beetje mollig, elegant droog, een aromatisch karakter van bloemen, exotisch fruit en kruidigheid.

-          Rheingau Riesling Trocken – Robert Weil – een mooie, frisdroge Duitse riesling. Droog, maar niet te. Rijp en rond van smaak met tonen van onder andere peer, steenvrucht, appel en wat bloemigs.

-          Beaujolais-Villages – Louis Jadot – Bent u meer in voor een lekkere rode wijn, hou het zo voor in het park dan wellicht wat lichter en fruitiger met een goede Beaujolais. Extra handig is dat deze rode wijnen naast op gewone ’rode wijn-temperatuur’ ook ietsje extra gekoeld gedronken kunnen worden. Dus even in de koelkast, meenemen en genieten…het maakt dan niet uit als ‘ie iets opwarmt (wel opdrinken voordat ‘ie te warm wordt ;-) ).

Voor de laatste drie wijnen is wel een kurkentrekker nodig, dus vergeet hem niet! En vergeet niet zo’n lekker half flesje wijn te bestellen, u bent nog mooi op tijd nu!
 

Uw wijn koel houden

Natuurlijk wilt u uw wijn wel op een lekkere temperatuur drinken en zo buiten de koeling kan hij vrij snel opwarmen op een warme dag. Dat hoeft geen enkel probleem te zijn. Koel de wijn ietsje meer dan normaal en wikkel de fles in aluminiumfolie (en stop eventueel een koelelement in uw tas erbij). Zo blijft hij een stuk langer op een fijne drinktemperatuur.

Maar wilt u het nou iets modieuzer? Dan is de KYWIE Demi koeler echt iets voor dat moment met een klein flesje wijn in het park (of waar dan ook eigenlijk). Het is een mooie wijnkoeler, gemaakt van 100% Texels schapenvacht, speciaal om kleine flesjes wijn nog uren koel te houden. De vacht warmt de wijn niet op, het isoleert juist de temperatuur en houdt koel koel en warm warm. Daar kunt u nog mooi mee voor de dag komen ook en zo houdt u het flesje wijn ook nog discreet. Neem eens een kijkje op http://www.kywie.com/kywie-demi-koeler/.

We wensen u vast een hele lekkere Dag van het Park, geniet er van en van een lekker glas wijn.

Proost!
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Copyright 2019 Kleinflesjewijn.nl Powered by Lightspeed
iDEAL MasterCard Visa Maestro