Gespot op vele plekken: kleine flesjes wijn!

Het lijkt wel op een trend deze zomer: wijn in kleine flesjes! Op diverse evenementen (zoals de Parade en Sail 2015) hebben we ze gespot. En ook op terrasjes, in parken en op diverse strandjes. Soms ter plekke te koop, maar ook vaak genoeg zelf meegenomen (de keuze ter plekke is helaas vaak beperkt en ook vaak duurder). Het gemak van een klein flesje wijn wordt meer en meer ontdekt. Dat doet ons deugd en vinden wij natuurlijk ook geheel terecht.

Vele voordelen van een klein flesje wijn

Het gemak van een klein flesje wijn zit hem in vele aspecten, zoals:  
 

- De wijn is makkelijker mee te nemen. Een klein flesje past, in tegenstelling tot een hele fles, makkelijk in de koelbox of koeltas. En soms zelf gewoon in een handtas.
 

- Een klein flesje wijn is net genoeg voor een aantal glazen. Geen noodzaak om iets weg te moeten gooien of een warm geworden restje op te drinken. Bovendien loop je niet tollend op het festivalterrein of terug naar huis.
 

- Ieder kan zijn of haar eigen lievelingswijn drinken of meenemen. Zo zagen we bij de Sail 2015 twee dames lekker wat eten. De een met een klein flesje rode wijn, de ander met een klein flesje witte wijn. Heerlijk toch?! Ieder zijn/haar smaak.
 

- En mocht u nou met een grotere groep zijn of toch meer wijn willen? Vaders’ wijsheid: “Van twee halve is altijd nog een hele te maken”. Mocht u dan een of meerdere kleine flesjes wijn toch niet openen, dan gaan ze ook zo weer mee terug…alvast in huis voor het volgende uitje!
 

- En last but not least: een klein flesje wijn koelt ook wat sneller dan een hele. Dus mocht u vrij spontaan ergens naartoe gaan…hup, even in de koelkast (pas op met in de vriezer doen!), de wijn is in no time op de juiste temperatuur, terwijl u de rest van de spulletjes pakt. TIP: wikkel de gekoelde fles in wat aluminiumfolie, dan blijft hij net wat langer op temperatuur (en het neemt geen extra ruimte in).
 

 

Makkelijke en lekkere meeneemwijnen

Tot slot - als tip - een aantal wijnen die heerlijk zijn om zo van te genieten. Lekker makkelijk drinkbare wijnen, ideaal voor in het zonnetje, op het strand, op het picknickkleed, op het festivalterrein (en goedkoper dan ter plekke):

 

Sauvignon blanc van Domaine Gibault – lekkere, ongecompliceerde Sauvignon Blanc. Dorstlessend, droog, fruitig (citrus, appeltjes) en fris. Een ideale zomerwijn.

 

Lubéron van Famille Perrin – Een lekkere, verfrissende witte wijn uit de Rhône. Frisse vruchtentonen (aalbes, appel) en lekker sappig.

 

Prosecco Brut van Le Couchon – Voor als u net iets meer feestelijks wilt. Opwekkend, lekkere bubbel en niet zo beendroog. In de smaak wat perzik, bloesem en amandel.

 

Bardolino Classico van Cantine Lenotti – Ook even een rode wijn als tip en eentje die ietsje gekoeld gedronken kan worden. Juist makkelijk als u hem mee wilt nemen. Een toegankelijke rode wijn, soepel, vol met rood fruit en een klein tinteltje op de tong.

 

Geniet nog van het laatste beetje zomer en van een heerlijk wijntje buitenshuis!

Proost en op nog vele mooie dagen!
 

Reacties

  1. Sanne Sanne

    Ik neem kleine flesjes wijn graag mee naar een picknick, ideaal!
    En onlangs kwam ik ze tegen in de minibar van een hotel. Tussen het water en het bier, een zeer welkome afwisseling!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Copyright 2019 Kleinflesjewijn.nl Powered by Lightspeed
iDEAL MasterCard Visa Maestro