Happy Grenache Day!

  • Geplaatst op
  • Door Frederik Brouwers
  • Geplaatst in Over wijn
  • 0
Happy Grenache Day!

Het is feest! Pak de wijn!

En natuurlijk niet zomaar een wijn, maar een met of van de Grenache druif. 18 september is het namelijk Internationale Grenache dag en dan verdient deze druif even wat extra aandacht.

Alsof we een excuus nodig hebben om een lekker flesje wijn te drinken, zijn er door verscheidene personen of organisaties met liefde voor wijn en een bepaald druivenras feestdagen afgekondigd waarop dit druivenras in het zonnetje wordt gezet. En de 18eseptember is het de beurt aan de Grenache!

 

Internationale Grenache dag

De 3e vrijdag in september is elk jaar de officiële Grenache dag, in het leven geroepen door de Grenache Association om meer bekendheid te genereren voor dit mooie druivenras. Grenache is een van de meest aangeplante blauwe druivenrassen van de wereld (er bestaat ook een wit druivenras met dezelfde naam, daarom wordt wel eens onderscheid gemaakt tussen Grenache Blanc en Grenache Noir) en geeft rode wijnen met een zachte, volle smaak met aroma’s van rood fruit, zoals besjes, framboos en aardbei, gecombineerd met iets kruidigs, een pepertje. De druif wordt echter vaak gebruik in blends met andere druivenrassen.

 

Op de site van de Grenache Association vindt u natuurlijk veel meer informatie over deze druif, deze beweging en deze feestdag: http://www.grenache-association.com/. U kunt er zelfs een Grenachista (cool woord!) worden.

 

Geen feest zonder een cadeautje

Een feestje moet gevierd worden. En natuurlijk helpen we graag mee om even wat meer aandacht te geven aan dit soms onbekende en ondergewaardeerde druivenras en de wijnen waarin deze verwerkt is. Zij het een klein beetje of juist heel veel. Zij het de Grenache Noir of de Grenache Blanc.

 

Daarom krijgt u tot en met 18 september bij Kleinflesjewijn.nl met de kortingscode 'happygrenacheday' (vul zonder aanhalingstekens in bij uw bestelling) 10% korting op alle wijnen waarin veel of weinig, rood of wit, Grenache verwerkt zit. U vindt ze op: http://www.kleinflesjewijn.nl/tags/grenache/

 

Proef deze heerlijke wijnen en ondervindt de invloed van de Grenache druif in de wijn.

 

 

Lieve Grenache, nog hele vele jaren! Op je gezondheid!

 

Cheers!

 

 

P.s. dezelfde actie geldt overigens voor alle rode en witte wijnen waarin Grenache verwerkt is op 10topwijnen.nl: http://www.10topwijnen.nl/tags/grenache/

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Copyright 2019 Kleinflesjewijn.nl Powered by Lightspeed
iDEAL MasterCard Visa Maestro