Herfst, wijnen en een lekker pakket

Herfst, wijnen en een lekker pakket

Hoewel de buitentemperatuur soms nog anders doet vermoeden, kunnen we er dankzij het onstuimige weer van afgelopen week echt niet meer omheen: we zitten middenin de herfst. En dat heeft zo z’n voordelen! Want genieten van een heerlijk glas wijn op een stormachtige herfstavond terwijl de regen tegen het raam tikt, wie vindt dat nou geen prettige gedachte?

Om u aan deze aangename avonden te helpen heeft Kleinflesjewijn.nl een herfstpakket samengesteld met 6 heerlijke herfstwijnen, waarop u maar liefst 12,5% korting ontvangt. Bestel hem nu >> 

Favoriete herfstwijnen

De herfst is een geweldig seizoen voor wijnliefhebbers met tal van heerlijke wijnen om van te genieten. En dat hoeven niet eens alleen rode wijnen te zijn, omdat deze beter bij de seizoensgerechten zoals wild zouden passen of eerder worden geassocieerd als wijn bij een knapperend haardvuurtje. Een lekkere, wat vollere en krachtiger witte wijn kan evenzeer weldadig en verwarmend overkomen.

In de categorie witte wijn is een  heerlijke goudgele, licht houtgerijpte chardonnay uit de Bourgogne onze favoriet. Drinkt u in het najaar een witte wijn, dan is het aan te raden om te gaan voor een rijke, volle wijn en die wat ons betreft liefst (licht) houtgerijpt is. Dat geeft altijd zo’n heerlijk gerookt en getoast smaakje aan de wijn, heel erg in lijn met dat heerlijke knapperende haardvuurtje.
De elegante Pouilly Fuissé van Domaine Cordier heeft dat allemaal in zich en combineert heel goed met vis en zeevruchten, maar ook heerlijk bij lichte vleesgerechten met een mooie saus (balnquette de veau bijvoorbeeld) en doet het ook prima (met een stukje Reblochon) bij de open haard.

Ook voor de rode wijnen geldt dat ze in de herfst in de herfst weer een stuk steviger mogen dan in de zomer.  Een volle rode wijn met veel karakter zorgt immers voor een goed contrast met het onstuimige weer.
Bovenaan ons lijstje favoriete rode herfstwijnen staat de Crozes-Hermitage Laya van Yves Cuilleron, een intense syrah uit het Franse Rhône gebied. Deze wijn kent een mooie dieprode kleur en heeft een krachtige, maar verfijnde smaak. Wilt u de ultieme herfstavond beleven? Combineer deze rode wijn dan met een heerlijke stoofpotje van wild. Heerlijk!
 

 

Welke herfstwijn?

Het kiezen van een herfstwijn is eigenlijk best eenvoudig met de volgende handvatten: ga voor iets steviger en een donkere kleur, liefst een beetje houtgerijpt, dan zit u negen van de tien keer goed!

Of probeer eens diverse wat steviger wijnen met het herfstpakket van Kleinflesjewijn.nl. Bij de afname van deze 6 wijnen krijgt u ook nog eens 12,5% korting. Zo kunt u nog eenvoudiger genieten en andere mooie wijnen en uw smaak ontdekken! Bestel hem nu >>

Geniet ervan! Proost!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Copyright 2020 Kleinflesjewijn.nl Powered by Lightspeed
iDEAL MasterCard Visa Maestro