Hugel en Perrin genomineerd voor European Winery of the Year 2015

  • Geplaatst op
  • Door Frederik Brouwers
  • Geplaatst in Over wijn
  • 0
Hugel en Perrin genomineerd voor European Winery of the Year 2015

Het Amerikaanse wijn magazine Wine Enthusiast reikt ieder jaar de (voor de wijnwereld) prestigieuze Wine Star Awards uit. Hiermee eert zij, verdeeld over 14 categorieën, elk jaar de personen en bedrijven die uitzonderlijke prestaties hebben geleverd in de wijnwereld. De nominaties voor de editie van 2015 zijn deze week bekend gemaakt…en daar staan maar liefst 2 wijnhuizen bij die ook bij Kleinflesjewijn.nl in het assortiment zitten.

Europese wijnmakers van het jaar

In de categorie ‘European Winery of the Year’ zijn, naast 3 andere, de wijnhuizen Famille Perrin en Hugel genomineerd.

Dat is natuurlijk een hele prestatie en een hele eer voor de wijnmakers, maar aan de andere kant is het niet eens zo verwonderlijk. Naast het feit dat beide huizen heerlijke en mooie wijnen maken, hebben beide wijnfamilies een behoorlijke staat van dienst en werken zij al generaties lang aan de kwaliteit van hun wijnen. Ja, dat gaat opvallen natuurlijk!

 

Famille Perrin

De familie Perrin is een wijnfamilie uit Orange, Frankrijk, die wellicht het meest bekend is als eigenaar van het wereldberoemde Château de Beaucastel, naamgever van een van de beste, zo niet de beste, Châteauneuf-du-Papes.

Tevens zijn ze bekend van de samenwerking die ze hebben met Angelina Jolie en Brad Pitt rond hun Miraval Rosé. Perrin is daar de wijnmaker/-adviseur en de Jolie en Pitt de eigenaren en natuurlijk een beetje aanjager van het succes.

Desalniettemin maken zij ook wat meer betaalbare, ‘eenvoudiger’ rode en witte wijnen, welke toch an sich al een hele hoge standaard hebben en een referentiepunt vormen voor vele wijnmakers in de Zuidelijke Rhône. Perrin is overigens daar ook nog eens de grootste biologische wijnproducent.

 

Bekijk de wijnen van Famille Perrin op Kleinflesjewijn.nl: http://www.kleinflesjewijn.nl/search/perrin/

 

Hugel

Hugel is eveneens een eeuwenoude Franse wijnfamilie, waarbij de roots zelfs terug gaan tot 1639. Ze zijn een van de meest gerenommeerde wijnproducenten in de Elzas en zo’n beetje het gezicht van de regio en haar wijnen in de wereld. Hugel exporteert maar liefst 95% van zijn wijnproductie.

Een aantal weken geleden zijn we op dit blog dieper in gegaan op Hugel en de Elzas: http://www.kleinflesjewijn.nl/blogs/blog-kleinflesjewijn/proef-de-elzas-proef-hugel/

 

Bekijk de wijnen van Hugel op Kleinflesjewijn.nl: http://www.kleinflesjewijn.nl/search/hugel/

En de winnaar is…

Rond de jaarwisseling worden de winnaars bekend gemaakt in een speciale uitgave van Wine Enthusiast. Ons is het eigenlijk om het even wie er wint…als je zulke lekkere wijnen kunt maken (voor ons: drinken), bestaan er geen verliezers!

 

May the best man...eh Famille...win! Cheers!
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Copyright 2020 Kleinflesjewijn.nl Powered by Lightspeed
iDEAL MasterCard Visa Maestro