Hugo wijncocktail zelf maken

  • Geplaatst op
  • Door Frederik Brouwers
  • Geplaatst in Over wijn
  • 0
Hugo wijncocktail zelf maken

Hugo wijn, of eigenlijk de wijncocktail Hugo, is en enorm populair drankje en al een aantal jaren een hit in Nederland. Het is een heerlijk sprankelend zomerdrankje op basis van mousserende wijn; fris, licht en geurig en een goede dorstlesser met een laag alcoholpercentage. Hugo is weliswaar kant en klaar te koop in de winkel, maar eigenlijk is het natuurlijk veel lekkerder en leuker om deze wijncocktail zelf te maken. Moeilijk is het niet. Probeer het eens met een klein flesje prosecco, daar maakt u 4 tot 6 glazen Hugo van, precies genoeg!

Wat is Hugo?

Hugo is een cocktail op basis van mousserende wijn, oorspronkelijk prosecco, die via Oostenrijk en Duitsland naar Nederland is gekomen. De oorsprong van deze wijncocktail ligt in Zuid-Tirol (Südtirol) in Noord-Italië, waar de Hugo al jarenlang als aperitivo geserveerd en gedronken wordt. Het is een heerlijk fris, licht en dorstlessend drankje met een laag alcoholpercentage en wordt gemaakt van prosecco, vlierbloesemsiroop, bruiswater, limoen en munt.
 

Hugo zelf maken

Ondanks het feit dat Hugo inmiddels kant en klaar is te verkrijgen in verschillende winkels, is het veel leuker en lekkerder om deze wijncocktail helemaal zelf te maken. Het is heel makkelijk en door het zelf te doen kunt u natuurlijk de smaak zo aanpassen zoals u het het lekkerst vindt. Zonde om een hele fles prosecco daarvoor open te maken? Geen probleem: gebruik een klein flesje prosecco! Zo heeft u genoeg voor zo’n 5 glazen en hoeft u niet de rest van de fles weg te gooien of te bewaren.  
 

Wat heeft u nodig:

375 ml     Prosecco (een half flesje)

250 ml     Spa rood (of ander bruisend water)

50 ml       Vlierbloesemsiroop*

Blaadjes verse munt

Schijfjes limoen

IJsblokjes

 

Wat moet u doen?:

Voor een lekkere koele, dorstlessende Hugo is het belangrijk dat alle ingrediënten gekoeld zijn. Hugo wordt geserveerd in een groot wijnglas. Vul het glas met wat ijsblokjes. Schenk daar een scheutje vlierbloesemsiroop over. Voeg vervolgens de prosecco toe en de Spa rood. Maak het geheel af met een paar blaadjes munt en een schijfje limoen (die mag ook gewoon aan de rand van het glas). Roer het geheel tot slot voorzichtig een beetje door elkaar om alles goed te mengen en de smaken zo goed mogelijk te mixen. En dat was het! Nu nog serveren en genieten.  

Salute!


* Vlierbloesemsiroop kunt u zelf maken. Dat is eigenlijk wel zo leuk natuurlijk. In Google vindt u, als u zoekt op vlierbloesemsiroop, tientallen recepten om deze siroop zelf te maken. Als u dat nou toch teveel werk vindt, kunt u de vlierbloesemsiroop natuurlijk ook gewoon kopen. Vaak kan dat bij de biologische supermarkt, maar dat kan ook bij Albert Heijn of online (hier bijv.).
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Copyright 2020 Kleinflesjewijn.nl Powered by Lightspeed
iDEAL MasterCard Visa Maestro