Kleine flesjes wijn middenweg in calorieën discussie

U heeft er waarschijnlijk ook wel iets van meegekregen in de media deze week. Het Europees Parlement heeft een resolutie aangenomen omtrent het verplicht vermelden van calorieën op flessen wijn, om op deze manier meer bewustwording te creëren rondom het nuttigen van wijn.

Calorieën op flessen wijn

Op dit moment moet het aantal calorieën in voeding en dranken verplicht vermeld worden op verpakkingen, echter bij alcoholische dranken is dat nog niet het geval. Met het aannemen van de resolutie wordt dit dus op termijn ook voor alcoholhoudende dranken verplicht. Voorlopig echter zullen we de calorieën nog niet meteen op alle wijnflessen zien. Voordat uit de resolutie wetgeving voortvloeit, zijn we waarschijnlijk een paar jaar verder. Enkele grote bierbrouwers in Europa besloten eind maart al om het aantal calorieën op hun producten te gaan vermelden, evenals een groot Britse drankenconcern. Vermoedelijk zullen vele wijnmakers dat goede voorbeeld alvast volgen.

 

Het Voedingscentrum is enthousiast over de resolutie van het Europees Parlement. Zij geeft aan dat je inzicht nodig hebt in wat je tot je neemt om af te vallen, en dat overzicht ontbreekt nu bij alcohol.

Hoewel sommige wijnmakers wat minder enthousiast zijn (zij vrezen onder meer voor een ‘dikmaak-imago’ en extra kosten), zien andere er juist ook weer de positieve kant van.

 

Kleine flesjes wijn, de gulden middenweg

En er is natuurlijk ook een gulden middenweg. Kiest u voor een klein flesje wijn, dan kunt u evengoed genieten van een heerlijk glas wijn, maar houdt u de hoeveelheid wat beperkter. Op Kleinflesjewijn.nl vindt u een ruime collectie kleine flesjes wijn.  

 

Proost en drink verstandig!

 

 

Het aantal calorieën per glas - en waar je het mee kunt vergelijken:

Mojito

-

 217 kcal

-

 roze koek

Rum cola

-

 172 kcal

-

 schaaltje chocolademousse

Gin tonic

-

 162 kcal

-

 croissant

Zoete witte wijn

-

 144 kcal

-

 boterham met kaas

Rode wijn

-

 123 kcal

-

 banaan

Biertje

-

 115 kcal

-

 plakje cake

Rosé

-

 106 kcal

-

 3 bitterballen

Likeur >25% vol

-

 102 kcal

-

 handje chocoladepinda's

Droge witte wijn

-

 100 kcal

-

 beschuitje met hagelslag

Oud bruin bier

-

 96 kcal

-

 mueslireep

Whisky

-

 86 kcal

-

 blokje boterkoek

Wodka

-

 86 kcal

-

 eierkoek

Alcoholvrij biertje

-

 65 kcal

-

 appel

Bron: Voedingscentrum

 

 

 

Reacties

  1. Anoniem Anoniem

    Dus als ik twee bananen minder eet, kan ik weer een klein flesje rode wijn extra opentrekken....?! Top oplossing, ik hou toch al niet zo van bananen ;-)

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Copyright 2019 Kleinflesjewijn.nl Powered by Lightspeed
iDEAL MasterCard Visa Maestro