Kleinflesjewijn.nl 1 jaar oud!

Kleinflesjewijn.nl bestaat 1 jaar! Bij deze danken we ieder die bijgedragen heeft aan het succes van dit eerste jaar; onze bezoekers en klanten, onze leveranciers en partners en iedereen die met raad en daad bijgestaan heeft. Het is een leerzaam en leuk jaar geweest. En aan de reacties af te meten hebben we duidelijk een snaar geraakt. Vooral bij diegene die van lekkere wijn houden, maar waarvoor een hele fles wijn gewoonweg teveel is. Of dat nou is omdat met een hele fles de wijn niet op gaat of omdat men meerdere wijnen wilde schenken of proberen, het gebruik is blijkbaar heel divers. En dat was precies onze bedoeling. En we hopen natuurlijk dat er nog vele mensen mogen volgen die de voordelen van kleine flesjes wijn zullen ervaren.

Van welke kleine flesjes wijn genoot men vooral?

Altijd leuk om eens naar te kijken is waar men nou zoal van genoot in zo’n jaar. Welke kleine flesjes wijn liepen nou hard. Niet alleen voor de lol, maar wellicht ook ter inspiratie voor u, om ze wellicht ook eens te proberen. Hier zijn de meest verkochte wijnen per categorie:

Kleine flesjes rode wijn:

 1. Bardolino Classico van Cantine Lenotti
 2. Ventoux van Famille Perrin
 3. Beaujolais Villages van Louis Jadot


Een kleine blijk van waardering voor toch wel iets lichtere, fruitiger wijnen, waarbij een Italiaanse rode wijn met de hoogste eer strijkt.

Kleine flesjes witte wijn:

 1. Sancerre ‘les Bonnes Bouches’ van Domaine Henri Bourgeois
 2. Elzas Pinot Gris van Hugel
 3. Gelijk geëindigd: Chablis van Domaine Jean Collet & Fils en Touraine Sauvignon Blanc van Domaine Gibault


Tja, en dat maakt de sauvignon blanc druif (op plek 1 en een gedeelde 3e plaats) toch wel de winnaar in dit geval. Is Nederland dan toch meer sauvignon-minded dan chardonnay-minded?

Kleine flesjes mousserende wijn:

 1. Prosecco Brut van Le Couchon
 2. Charles Heidsieck Champagne Brut Réserve
 3. Lenoble Champagne Brut Intense


In gelijke tred met heel Nederland is ook hier de Prosecco de bovenliggende partij. Zijn het de kosten, het prettige karakter van de wijn of misschien wel omdat het een leuk aardigheidje is als cadeau?

 

Kleine flesjes zoete wijn:

 1. Jurançon Tendresse van Château de Jurque
 2. Hugel Gewurztraminer Vendange Tardive
 3. Gelijk geëindigd: Sauternes van La Perle d'Arche en Stellenbosch Noble Late Harvest van Fleur du Cap


De wat lichtere zoete witte wijnen lijken het hierbij een beetje te winnen van de wat zwaardere en volzoete varianten. Hoewel eerlijkheid gebied te zeggen dat de verschillen qua afname niet heel veel uit elkaar liggen. Volgend jaar kan het zomaar stuivertje wisselen zijn dus.

 

Op naar een nieuw jaar (en nog vele erna) waarbij we hopelijk nog vele mensen meer mogen voorzien van heerlijke momenten van genot met de kleine flesjes wijn.

 

Geniet er allemaal van en proost!
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Copyright 2019 Kleinflesjewijn.nl Powered by Lightspeed
iDEAL MasterCard Visa Maestro