Kleinflesjewijn.nl Summer line-up

Kleinflesjewijn.nl Summer line-up

Het is zomer! En daarom presenteren we onze ‘Summer line-up’, onze keuze voor de zomer. Een selectie van kleine flesjes wijn uit ons assortiment, die geweldig passen bij deze warmere maanden. Wijnen die alle wat lichter en verfrissender van aard zijn en garant staan voor heerlijke momenten genieten. Met welk flesje wijn gaat u de zomer vieren?

Check direct onze Summer line-up >>

In de zomer neigen we wat meer naar het drinken van wijnen die frisser en wat dorstlessender zijn, beter zijn om zo los te drinken, genietend van een momentje in de zon, en die beter passen bij de lichtere maaltijden die we ons serveren. Wijnen die een lichter en strakker karakter hebben, met een lekkere fruitigheid en mooie zuren. Met wat minder houtopvoeding en voor rode wijnen wat lager in de tannine. In onze Summer line-up vindt u 10 van deze heerlijke verfrissende wijnen in kleine flesjes . Voor die momenten om eens extra te genieten van de zon en de zomer!

 

De zomer vieren met een mooie bubbel!

De zomer is natuurlijk het moment om het er even lekker van te nemen en het leven te vieren! We selecteerde daarom in de Summer line-up een klein flesje supermooie Champagne. Om even echt goed te proosten en te genieten! Of om te drinken bij sushi of een heerlijke schaal oesters of ander heerlijks uit de zee. Niet te moeilijk qua koken, gewoon even écht genieten.

 

Lichte, frisse droge witte wijnen

Een zestal kleine flesjes droge witte wijnen selecteerde we in de line-up. Witte wijnen waarin vooral het frisse fruit domineert en die een prettige zuurgraad hebben. Wijnen die op een moderne manier gemaakt zijn, op roestvrijstaal, zodat de frisheid van het basismateriaal, de druiven, zo goed mogelijk bewaard blijft.

 

Natuurlijk sauvignon blancs, want dit druivenras staan zowat synoniem met zomerwijn. Maar ook een lekkere, elegante chardonnay uit Chablis en een heerlijke droge, fruitige riesling uit de Elzas. En 2 wat minder bekende wijnen, die echter zeker de moeite waard zijn om eens te proberen als alternatief voor de standaard chardonnay en sauvignon blanc.

 

Lichtere, fruitige rode wijnen, ook om te koelen

Hoewel de zomer niet meteen wordt gezien als de periode om aan de rode wijn te gaan, wordt deze mening (gelukkig!) langzaam maar zeker naar de achtergrond gedreven. Rood en zomer kunnen prima samengaan. En helemaal omdat er rode wijnen zijn die heel erg goed iets gekoeld geschonken en gedronken kunnen worden. Zo op een temperatuur van rond de 13 tot 15 graden vormen ze een prima dorstlessend alternatief voor een witte wijn. We hebben er 3 in de line-up geselecteerd waarmee u als rode wijn drinker, maar ook als witte wijnliefhebber trouwens, prima de zomer mee doorkomt.

 

 

Bij elkaar 10 kleine flesjes wijn waarmee u heerlijk de zomer kunt vieren: onze Summer line-up!

 

Maak er een mooie zomer van! Geniet ervan en proost alvast!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Copyright 2020 Kleinflesjewijn.nl Powered by Lightspeed
iDEAL MasterCard Visa Maestro