Picknicken met een klein flesje wijn

Picknicken met een klein flesje wijn

Geniet u ook zo van het mooie weer? De zon blijft de komende dagen nog wel even schijnen (en we rekenen op nog zoveel mooie dagen dit jaar) en wat is er dan leuker dan gezellig met uw geliefde, gezin of een goede vriend(in) genieten van een picknick op het strand of in het park.

Gaat u picknicken dan neemt u natuurlijk een goed gevulde picknickmand mee, met daarin het liefst ook een lekker wijntje. Maar al dat gesjouw met de benodigdheden naar dat ene leuke plekje is minder fijn. Een klein flesje wijn is dan ideaal. Niet te zwaar en u kunt toch lekker genieten van een goed glas wijn.

Gaat u met een grotere groep picknicken? Dan is het leuk om écht eer te doen aan de naam picknick, die stamt van het Franse 'Pique nique'. ‘Pique’ betekent iets kiezen en de vertaling van ‘nique’ is kleinigheid. Neem dus veel verschillende lekkernijen om te eten mee en pak meerdere kleine flesjes wijn in, stal alles uit op de picknicktafel of een gezellig kleedje en kies ter plekke waar u het meest zin in heeft. Geniet van al het lekkers en daag elkaar uit: wie vindt de lekkerste wijn-spijscombinatie?

Picknick wijntips

Drie heerlijke zomerse wijntjes, perfect voor tijdens een picknick.
-          Sauvignon Blanc uit de Loire, heerlijk fris en fruitig: Domaine Crochet – Sancerre
-          Of een heerlijke Riesling, frisdroog met elegante bloementonen en frisse fruitigheid, en een persoonlijke favoriet: Hugel – Elzas Riesling
-          Of als het iets feestelijker mag zijn (om het mooie weer te vieren bijvoorbeeld), een heerlijke droge en levendige mousserende wijn: Prosecco Brut van Le Couchon

En nog een tip van het huis: vergeet de kurkentrekker niet ;-)

Santé! En geniet ervan!
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Copyright 2019 Kleinflesjewijn.nl Powered by Lightspeed
iDEAL MasterCard Visa Maestro