Proef de Elzas, proef Hugel!

Proef de Elzas, proef Hugel!

Wie wel eens naar de Elzas is geweest kent haar charme. De prachtige natuur, de lieflijke dorpjes, de geweldige gastronomie, de heerlijke wijnen en een van de aller leukste wijnroutes die er zijn. En dat zo dichtbij!

Op zo’n 5 ½ uur rijden van het midden van ons land begint de wijnroute in Marlenheim en strekt deze zo’n 170km al kronkelend door de dorpjes en de wijngaarden naar beneden. Ergens ongeveer halverwege komt u in Riquewihr, een van de meest bijzondere dorpjes van de Elzas. Neem de tijd om te genieten van de schoonheid van dit door wijngaarden omringde vierkante kilometer monument, ga rustig zitten op een van de leuke terrasjes om van de bedrijvigheid te genieten met een nip van een lekkere riesling (of enig ander Elzasser wijn, dat doet er ook niet toe) en een hapje van een tarte flambée en neem een kijkje bij een van de meest gezichtsbepalende wijnproducenten van de regio, Hugel, in het hart van het middeleeuwse dorpje. 

Hugel

HugelHugel is een van de oudste en meest invloedrijke wijnproducenten in de Elzas. Sinds 1639 maken zij al wijn, de 13e generatie heeft net zijn intrede gemaakt in het bedrijf en het huis staat bekend als een van de regelmakers van de grand cru’s van de wijnstreek (en later degene die er juist tegenin gaat).

Hugel maakt over het algemeen iets drogere wijnen dan vele streekgenoten (tenzij het gaat om zoete wijnen; Vendanges Tardives en Sélection de Grains Nobles), iets waar het huis streng aan vasthoudt tegen de algemene tendens van het steeds zoeter worden van de wijnen uit de Elzas. Volgens Hugel is de traditionele stijl van de Elzas wijnen juist droog en mag een wijnliefhebber dat ook verwachten van deze wijnen. Een van de redenen dan ook dat Hugel zich ook van de regel distantieert dat vanaf 2016 op een droge wijn uit deze streek aangeduid moet worden dat deze droog is.

Lees meer over Hugel:

- De Nederlandse website van Hugel

- Een interessant producentprofiel

- De mening van Hugel over de typering ‘sec’ op het etiket

 

3 wijnen van Hugel in kleine flesjes

Kunt u niet wachten om de Elzas en Hugel te proeven? Goed zo! Kleinflesjewijn.nl heeft namelijk 3 heerlijke wijnen van deze wijnmaker in het assortiment:
 

Riesling "Classic" – een heerlijke frisdroge witte wijn met elegante bloementonen en frisse fruitigheid (appel, perzik, limoen).

Pinot Gris “Classic” (voorheen Tradition) – een elegante, krachtige, droge witte wijn. Vol van smaak met fijne bloemenaroma’s, rijp licht fruit, noten en iets milds kruidigs.

Gewürztraminer Vendange Tardive – Het vlaggenschip van Hugel. Mooi, elegant, zoet wit met bloesemgeuren en zoet (gedroogd) fruit. Deze blijft u zeker bij!
 

Proef de Elzas, proef Hugel!
 

Tip:

Nog een laatste tipje: begin oktober is de druivenoogst in volle gang, rijden de tractoren met karrenvrachten druiven af en aan, is het dorpje gehuld in de geur van nieuwe wijn en is de omgeving nog mooier door de herfstachtige kleuren die zijn intrede doen.  

 

Santé! (en alvast heel veel plezier!)
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Copyright 2020 Kleinflesjewijn.nl Powered by Lightspeed
iDEAL MasterCard Visa Maestro