Kleinflesjewijn.nl weblog

Kleine flesjes wijn en andere formaten

Bij Kleinflesjewijn.nl zijn kleine flesjes wijn eigenlijk niet meer dan normaal. Specifieker gezegd richten we ons (vooral) op halve flesjes wijn met een inhoud van 37,5 centiliter (ofwel 0,375 liter) en deze hebben een officiële naam: Demi of Demi-Bouteille, naar het Franse woord voor half. We hebben zo’n 50 soorten kleine flesjes wijn, dus we beseffen ons eigenlijk niet zo snel meer dat het om een bijzonder formaat gaat. Maar wist u dat er nog vele andere bijzondere formaten wijnflessen zijn met soms tot de verbeelding sprekende namen?

Zoete witte wijn, juist divers en heel zomers!

Zoete witte wijn, juist divers en heel zomers! Zoete witte wijn is meer dan de afsluiter van het diner, begeleider van desserts of die kromme rommel die vroeger de markt overstelpte. Deze heerlijke wijnen verdienen meer en mogen wel wat meer gedronken worden. Want met liefde gemaakt en lekker koel geschonken, kunnen deze wijnen een goede zomerse hit zijn.

Hugo wijncocktail zelf maken

Hugo wijncocktail zelf maken Hugo wijn, of eigenlijk de wijncocktail Hugo, is en enorm populair drankje en al een aantal jaren een hit in Nederland. Het is een heerlijk sprankelend zomerdrankje op basis van mousserende wijn; fris, licht en geurig en een goede dorstlesser met een laag alcoholpercentage. Hugo is weliswaar kant en klaar te koop in de winkel, maar eigenlijk is het natuurlijk veel lekkerder en leuker om deze wijncocktail zelf te maken. Moeilijk is het niet. Probeer het eens met een klein flesje prosecco, daar maakt u 4 tot 6 glazen Hugo van, precies genoeg!

13 weetjes over prosecco

13 weetjes over prosecco U wist natuurlijk al dat prosecco een heerlijke mousserende wijn is, de wijn ongekend populair is, het een lekker alternatief is voor champagne en perfect is om iets te vieren en of als cadeautje. Maar wist u dit al over prosecco?

10 weetjes over cabernet sauvignon

10 weetjes over cabernet sauvignon Cabernet sauvignon is wellicht het meest bekende druivenras voor elke wijnliefhebber, beginnend of gevorderd. Niet zo gek, want deze druif doet het goed overal ter wereld en vindt zijn weg in vele rode wijnen, waar dan ook gemaakt. Maar wist u dit ook al over deze bekende druif?
Leer de druif nog iets beter kennen met deze 10 weetjes (en 2 absolute heerlijke kwaliteitswijnen).

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Copyright 2019 Kleinflesjewijn.nl Powered by Lightspeed
iDEAL MasterCard Visa Maestro