Kleinflesjewijn.nl weblog

Welke wijn drink je bij salade?

Welke wijn drink je bij salade? Nu in de zomer het weer vaker lekker warm is, hebben we ook vaker zin in wat makkelijker en frisser eten. Salades verschijnen daarom vaak en in vele varianten als maaltijd op tafel. Maar welke wijnen kunt u daar nu goed bij drinken?

Zoete witte wijn, juist divers en heel zomers!

Zoete witte wijn, juist divers en heel zomers! Zoete witte wijn is meer dan de afsluiter van het diner, begeleider van desserts of die kromme rommel die vroeger de markt overstelpte. Deze heerlijke wijnen verdienen meer en mogen wel wat meer gedronken worden. Want met liefde gemaakt en lekker koel geschonken, kunnen deze wijnen een goede zomerse hit zijn.

Kabeljauw met een heerlijke chardonnay

Kabeljauw met een heerlijke chardonnay In juni begint zo’n beetje het seizoen voor kabeljauw. De vis is dan optimaal van kwaliteit en dat is natuurlijk hét moment om weer eens iets lekkers met deze vis op tafel te zetten. Met een mooie witte wijn erbij, vanzelfsprekend! Een klassieke combinatie, gegarandeerd voor succes, is kabeljauw ‘en papillotte’ uit de oven (of van de BBQ) met een lekkere, licht houtgerijpte chardonnay. De Pouilly-Fuissé van Cordier bijvoorbeeld. Fingerlicking good!

Wijn drinken bij pannenkoeken?

Wijn drinken bij pannenkoeken? 18 maart 2016, alweer voor het tiende jaar vieren we Pannenkoekendag in Nederland. Op deze dag bakken basisschoolleerlingen in het hele land massaal pannenkoeken voor ouderen in de buurt. En de dag is niet alleen feest voor ouderen natuurlijk. Bij menigeen staat dit oer-Hollandse gerecht die avond op het menu.

Het klinkt voor sommigen wellicht wat ongewoon of gek, maar bij uw pannenkoek kunt u prima een lekker glas wijn drinken. Het hangt natuurlijk wel een beetje af van hoe u uw pannenkoek belegt of bereid. En dan zijn er hele prettige combinaties te bedenken. Ideaal met een klein flesje wijn!

Wijn bij stamppot

Wijn bij stamppot Niet iedereen denkt meteen aan het drinken van wijn bij stamppot. Mogelijk is dat iets wat we van vroeger hebben meegekregen. Tegenwoordig echter wordt er meer en vaker wijn bij spijzen gecombineerd. En dat kan ook prima bij stamppotten. Want wijn en stamppot kan echt een lekkere combinatie zijn.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Copyright 2019 Kleinflesjewijn.nl Powered by Lightspeed
iDEAL MasterCard Visa Maestro