Kleinflesjewijn.nl weblog

Gezellig wijn proeven met vriendinnen

Gezellig wijn proeven met vriendinnen Zaterdag 19 maart is het Nationale Vriendinnendag. De dag om wat extra aandacht te besteden aan en tijd te maken voor uw vriendin(nen). Een dag om blijk te geven aan elkaars’ waardering, waar normaliter soms de tijd daarvoor ontbreekt. Organiseer daarom gezellig een wijnproeverijtje voor u en uw vriendin(nen). Mannen het huis uit, meiden erin! Lekker wat kleine flesjes wijn in huis om te proberen, hapje erbij, lekker veel lachen of weer eens goede gesprekken hebben. En meteen een gelegenheid om elkaar nog iets beter te leren kennen, qua smaak van wijn (ook handig voor de volgende verjaardag ;-) ).

Een lekker en origineel cadeau: een mini-wijnproeverij!

Een lekker en origineel cadeau: een mini-wijnproeverij! Vindt u het wel eens lastig om een leuk en origineel cadeau te vinden voor iemand? Geniet diegene van wijn, maar wilt u niet weer met een fles aan komen? Of weet u niet zo goed welke wijn te geven?

Geef dan eens een mini proeverij van kleine flesjes wijn! Een origineel en erg leuk cadeau om iemand zijn smaak te laten ontdekken, om wat bijzondere wijnen te proeven of gewoon om van te smullen en lol van te hebben (...zeker als u het zelf samen deelt met diegene).

Uw eigen wijnproeverij – thema druivenrassen

Eerder schreven we over het organiseren van uw eigen wijnproeverij en hoe leuk, gezellig en informatief dat kan zijn met een aantal vrienden in uw eigen omgeving. U kunt daarvoor natuurlijk zelf kiezen welke wijnen u wilt proeven en zo uw eigen proeverij samenstellen, maar het is ook het aanbevelen waard om juist een keer een thema aan een proeverij te hangen.

Bijvoorbeeld een proeverij bestaande uit wijnen van hetzelfde druivenras. Zo kunt u een heel goed beeld krijgen van de stijl van wijnen van een druivenras en identificeren welke smaken ze voort brengen. En misschien nog wel leuker: de verschillen proeven tussen streken of appellations binnen bepaalde streken en wijnmakers. En zo wellicht langzaam maar zeker meer duidelijkheid krijgen over úw wijnsmaak.

We geven u hier enkele tips voor ‘flights’ op basis van druivenras met wijnen welke te verkrijgen zijn op Kleinflesjewijn.nl (zodat u eenvoudig in een klein gezelschap een leuke en betaalbare proeverij kunt samenstellen, zonder hele flessen te moeten openen).

Organiseer uw eigen wijnproeverij

Organiseer uw eigen wijnproeverij Wijn proeven is populair! Door het hele land kunt u deelnemen aan wijnproeverijen om zo verschillende wijnen uit te proberen. Tijdens de wijnproeverijen leert u meer over uw smaak, voorkeuren en over druivenrassen en wijnstreken die daarbij passen. Zo wordt u steeds bedrevener in het kiezen van de wijnen die aansluiten bij uw smaakvoorkeur. Lekker én leerzaam dus!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Copyright 2019 Kleinflesjewijn.nl Powered by Lightspeed
iDEAL MasterCard Visa Maestro