Wijn cadeau geven – hoe kies je zo’n wijn?

  • Geplaatst op
  • Door Frederik Brouwers
  • Geplaatst in Wijn als cadeau
  • 0
Wijn cadeau geven – hoe kies je zo’n wijn?

December is natuurlijk de cadeauperiode bij uitstek. Waar bij Sinterklaas de volwassenen iets buitenspel staan, worden er met de kerstdagen en rond oud & nieuw heel wat kleinigheidjes en grote cadeaus gegeven aan elkaar. En wijn is dan altijd een graag gegeven (en ontvangen) cadeau. Maar bij het kiezen van een wijn wordt het voor menigeen vaak moeilijk en slaat een vorm van angst vaak toe.

Als je een wijn geeft, wil je toch iets leuks geven. En liefst zo persoonlijk mogelijk. Maar waar houdt iemand van? Waar maak je iemand blij mee? Waarmee sla je de plank goed raak?


Direct naar onze heerlijke wijnpakketten >>


Met een klein flesje wijn natuurlijk!

Zo, dat is er uit en zat er toch al aan te komen.  ;-) Hierin zijn we echter niet alleen maar subjectief overigens. We krijgen dit van vele mensen te horen: het is juist wat origineler dan een hele fles wijn, je kunt iets geven om te proberen of juist een keer wat heel speciaals geven, de wijn wordt sneller open gemaakt en opgedronken en je houdt wat over voor andere cadeautjes. Het zijn maar een aantal hele goede redenen om een klein flesje wijn te geven...

Maar laten we maar snel verder gaan met de tips.

 

De juiste wijn kiezen als cadeau

Er zijn wel wat handvatten te geven waardoro het wellicht wat makkelijker wordt om de juiste wijn voor die ene persoon te kiezen:

 

- Welke wijn heeft of schenkt hij/zij? -  Een goed uitgangspunt is om af te gaan op wat de ontvanger zelf ook drinkt. Neus eens in het wijnrek of bekijk het etiket van de geschonken wijn. Kies niet dezelfde wijn, maar ga op zoek naar wijn uit dezelfde streek of van hetzelfde druivenras. Misschien net iets anders, maar wel zo leuk om de 'wijnhorizon' net iets te verleggen. Weet u niet zo goed hoe of wat? Vraag het ons dan en mail naar [email protected].

 

- Een wijn waarvan u samen genoten heeft – Herinnert u zich een lekkere wijn waarvan u samen eens genoten heeft? Het geven van dezelfde of een vergelijkbare wijn is niet alleen leuk, het brengt natuurlijk ook meteen de goede herinneringen en leuke anekdotes naar boven.
 

- Wijn bij het lievelingseten - Weet u wat de lievelingskost van de ontvanger is? Zoek dan een wijn die daar goed bij past. Dit kan natuurlijk nog best een lastige zijn, maar er is hulp alom te vinden op internet. Zo staan er bij elke wijn op kleinflesjewijn.nl serveertips die u kunnen helpen hierin.
 

- Veilig kiezen – Kent u de ontvanger nou niet zo heel diep of wilt u voor een iets grotere groep eenzelfde wijn kiezen, ga dan op safe. Ga dan niet voor extremen, maar ga ‘in het midden’ zitten. Ga voor de bekendere druivenrassen: chardonnay of sauvignon blanc voor wit, cabernet sauvignon, merlot, syrah of pinot noir voor rode wijnen. Of ga voor de wat bekendere wijnstreken.

 

- Bubbels, altijd feestelijk!Mousserende wijn is natuurlijk altijd goed als cadeau. De bubbels zijn al feestelijk in het glas, de wijn lekker fris en fruitig en te gebruiken bij allerlei leuke momentjes om te vieren. Zo wordt uw cadeau dus ook nog eens onderdeel van een memorabel moment!

 

Met deze richtinggevers moet u vast tot een leuk en vooral passend wijncadeau kunnen komen. Maar mocht u nu nog twijfelen, dan volgen hieronder aantal specifieke wijnen als tip die ze bij ons wel onder de boom mogen leggen:

 

Saint-Émilion van Les Hauts de la Gaffelière – bekende streek, bekende en milde druif (Merlot vooral), een gevestigde naam en gewoon een mooie rode wijn. Dat moet als cadeau bijna wel goed zitten! Prijs: €10,80.

 

Sancerre ‘les Bonnes Bouches’ van Domaine Henri Bourgeois – een heerlijke frisse en fruitige witte wijn van de sauvignon blanc en bekend qua wijngebied. En dat niet alleen, deze Sancerre zit ook echt goed in elkaar. Prijs: € 9,50.

 

En als u nou eens echt voor iemand wil uitpakken, dan hebben we een aantal hele mooie en bijzondere wijnen, zoals een krachtige en intense Châteauneuf-du-Pape, een volle en ronde rode Gevrey-Chambertin, een prijswinnende Chianti Classico,  een machtige witte Beaune 1er Cru, een stijlvolle Saint-Joseph of een supermooie Champagne. Niet goedkoop, hoewel dat in een halve fles eigenlijk nog wel mee valt!

 

 

We wensen u alvast veel geefplezier en mooie dagen toe. En als u er nou niet uit komt, schroom dan niet te vragen: [email protected].

 

Santé!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Copyright 2019 Kleinflesjewijn.nl Powered by Lightspeed
iDEAL MasterCard Visa Maestro