Wijn voor het slapen gaan helpt bij afvallen

  • Geplaatst op
  • Door Frederik Brouwers
  • Geplaatst in Over wijn
  • 0

Iedereen heeft er wel eens last van; in de loop van de avond of nacht krijg je trekt in iets lekkers… Terwijl je toch echt een goede maaltijd hebt genuttigd. Uit onderzoek blijkt dat een goed glas rode wijn voor het slapen gaan de perfecte oplossing is voor het stillen van de trek! Eén a twee glazen is genoeg. Een mooie gelegenheid dus voor een klein flesje wijn!

Daily Mail, een bekend Engels Dagblad, sprak met Linda Monk, een 47 jarige Britse vrouw die 6 kilo afviel in 3 weken tijd. Het nachtelijke glas rode wijn onderdrukte naar eigen zeggen haar verlangen naar snacks als koekjes en chocola. Doordat ze van de wijn net zo geniet als van de zoetigheid, voelt het bovendien niet alsof ze veel voor hoeft te laten.

Onderzoek van Harvard University wijst nu uit dat dit positieve effect van rode wijn inderdaad bestaat. Harvard deed 13 jaar onderzoek onder 20.000 vrouwen. Degenen die een halve fles wijn per dag dronken hadden 70% minder kans op overgewicht in vergelijking met niet-drinkers.

Maar zoals altijd; geniet met mate. Eén a twee glazen wijn is een goede afleider van late-night-snacks. Drink je meer dan twee glazen, dan loop je het risico dat de calorieën uitstijgen boven het aantal calorieën van de snacks. 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Copyright 2020 Kleinflesjewijn.nl Powered by Lightspeed
iDEAL MasterCard Visa Maestro