Wijntip - Chianti Classico Gran Selezione 'San Lorenzo' van Castello di Ama

  • Geplaatst op
  • Door Frederik Brouwers
  • Geplaatst in Wijntips
  • 0
Wijntip - Chianti Classico Gran Selezione 'San Lorenzo' van Castello di Ama

“You’re a lucky guy!”, zei de lieve Italiaanse dame van Castello di Ama me bijna jaloers toen ik haar ruim een week geleden bij een wijnproeverij aangaf dat ik nog enkele halve flesjes wijn van de 2010 editie van hun blockbuster Chianti Classico Gran Selezione ‘San Lorenzo’ in voorraad had.

Ik vermoed dat de wijn nogal moeilijk te verkrijgen is sinds het gerenommeerde Amerikaanse wijnmagazine Wine Spectator het plek 6 heeft gegeven in haar jaarlijkse top 100, met maar liefst 95 punten (uit 100). Een klassieke wijn volgens hun normen.

Zo’n waardering brengt normaliter natuurlijk een run op de wijnen teweeg. Zeker ook bij de verzamelaars, gezien de wijn - bewaard onder goede omstandigheden – zich op de fles nog verder kan ontwikkelen en wel tot 2030 bewaard kan worden (en dus tegen die tijd alleen maar meer waard is).

Deze geweldige rode wijn combineert kracht met elegantie. In de neus mooie tonen van rood fruit, zoals kers, rode bessen en aardbei, gecombineerd met de geur van rozenblaadjes en wat aardsere tonen van blad en hout. De smaak is mooi en vol, met goed geïntegreerde aroma’s van fruit en specerijen. De afdronk is zeer lang en de tannines zijn duidelijk aanwezig. Juist deze tannines geven hem de potentie om lang te bewaren en verdwijnen naarmate de jaren vorderen om plaats te maken voor meer ronding en ontwikkelde smaken. Als u de wijn jong wil drinken, geef hem dan genoeg lucht van tevoren (decanteer hem liefst of laat hem een poosje van tevoren open staan) om de wijn beter toch zijn recht te laten komen. Drink hem zo om van te genieten of combineer het met een mooi stuk gegrild rood vlees.

Ook Kleinflesjewijn.nl heeft slechts een beperkt aantal halve flesjes van deze prachtwijn (5 stuks bij het schrijven van dit bericht). Wees er dus snel bij en wordt zelf ook een ‘lucky guy’ (of girl)…

Salute!

Ga nu naar: http://www.kleinflesjewijn.nl/chianti-classico-gran-selezione-castello-di-ama.html 
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Copyright 2019 Kleinflesjewijn.nl Powered by Lightspeed
iDEAL MasterCard Visa Maestro