Genieten van top champagne

  • Geplaatst op
  • Door Frederik Brouwers
  • Geplaatst in Wijntips
  • 0
Genieten van top champagne

Wilt u eens even echt iets vieren? Dat het woensdag is bijvoorbeeld of een ander (wel) memorabel moment. Of lekker decadent ‘makkelijk eten’ (sushi, oesters, kreeft van de BBQ) in de zomer, dan hebben we een geweldige Champagne voor u. Met € 29,75 voor een half flesje wijn zeker niet de goedkoopste, maar wel een van de beste. Niet voor niets wint deze Champagne vele prijzen. Daarom deze wijntip, gewoon om uzelf even lekker te verwennen!

Het wijnhuis Charles Heidsieck

Het prestigieuze Champagnehuis Charles Heidsieck werd in 1851 opgericht door Charles-Camille Heidsieck. Hij werd beroemd als "Champagne Charlie" door de reizen die hij van 1852 tot 1861 ondernam om zijn Champagnes in Amerika te verkopen.

Vanaf 1976 werd het gezicht van het Champagnehuis bepaald door hun fenomenale keldermeester Daniel Thibault. De meest innoverende beslissing die hij genomen heeft, was de introductie van een Champagne met vermelding van de datum van lagering, de inmiddels vermaarde "Mise en Cave". De daarvoor benodigde constante zorg voor kwaliteit van het absoluut hoogste niveau is minder in het oog springend maar wel van essentieel belang! 

Leuk om te weten:
- Charles Heidsieck maakt voor de "Mise en Cave" een assemblage van liefst 120 cuvées van verschillende wijngaarden, en deze wijnen worden alle apart gevinifiëerd! 120 wijnen dus die met de grootste zorg en aandacht worden bereid.

- Praktisch al deze wijngaarden behoren tot de 1er cru, waarvan echter bewust geen melding wordt gemaakt. Kwaliteit is gewoon de standaard, niet zozeer iets bijzonders.

- Charles Heidsieck hanteert en garandeert een lageringsperiode van minimaal 36 maanden. De wettelijke verplichting is slechts 15 maanden. 

- Voor de blend wordt gebruik gemaakt van 40% reservewijnen (elders is dit vaak niet meer 5 - 10%). Dit zijn de wijnen uit voorgaande jaargangen die dus extra rijping hebben gekregen.

 

Charles Heidsieck Champagne Brut Réserve

De Charles Heidsieck Brut Réserve is echt een mooie, volwassen Champagne. In alles in de wijn herkent u de langere opvoedingsperiode en oog voor kwaliteit. De wijn heeft een prachtige goudgele kleur en heeft mooie verfijnde bubbels. In de geur vindt u fruitige aroma’s van appels, zuidvruchten, vijgen, morellen, gecombineerd met honing, brioche en een lichte mineraliteit. Complex, er is veel in de geur te ontdekken. Maar dat geldt ook in de mond. De wijn is mooi uitgebalanceerd, ontwikkeld, vol, droog van smaak met fijne zuren en rijpe fruitigheid. En de afdronk…heerlijk, gelaagd en aanhoudend. Zo’n Champagne verdient aandacht bij elke slok, u ontdekt steeds meer in de geur en smaak.

 

En dat dat meerdere mensen, en vooral ook juryleden van diverse wijnconcours en proefpanels, ook opvalt, blijkt wel uit de flinke en imposante lijst van prijzen die de Champagne in de wacht sleept. In het oog springend is de verkiezing tot 2e beste champagne van 2013 en de beste non-vintage champagne van 2014, 2013 en 2012 op een grote blindproeverij van FINE Champagne Magazine, waarbij honderden champagnes objectief worden geproefd en vergeleken.

 

Wat eten we bij zo’n mooie Champagne?

Laten we voorop stellen dat eten erbij niet per se nodig is. Gewoon proosten en genieten is voldoende voor zo’n wijn. Dat neemt niet weg natuurlijk dat hij vanwege zijn gelaagdheid erg goed combineert met een veelvoud aan gerechten. Te beginnen met oesters of sushi. Of kreeft of garnalen, al dan niet van de BBQ. Summer-time, decadente fast-food om zo maar te zeggen! En als u toch wat meer aandacht wilt besteden aan het koken, probeer de Champagne dan eens met een mooie witvis, naturel of iets gekruid met curry en saffraan, heerlijk.

 

Weet u wat overigens ook heel erg goed bij Champagne past? Chips! Echt, het werkt heel goed. De prikkelende frisheid en zuren van een champagne balanceren het zoute van de chips erg goed uit en dan combineren de smaken vervolgens prima bij het aardse van de aardappel. Eigenlijk dus prima bij een avondje binge watching…hoe erg wilt u uzelf verwennen!! ;-)

 

En nu proosten!

De Charles Heidsieck Brut Réserve is een van onze 10 kleine flesjes wijn in de Summer Line-up van Kleinflesjewijn.nl. En deze gehele zomer (t/m 20 september (2017)) ontvangt u bij het gebruik van de kortingscode ‘Zomerineenkleinflesje’ 10% korting op die 10 wijnen. Dat helpt dan toch even een stukje extra om te gaan proosten met deze heerlijke wijn(en).

 

Dus proost! Op veel zon en veel genietmomenten!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Copyright 2020 Kleinflesjewijn.nl Powered by Lightspeed
iDEAL MasterCard Visa Maestro