Heerlijke droge riesling uit de Rheinhau

  • Geplaatst op
  • Door Frederik Brouwers
  • Geplaatst in Wijntips
  • 0
Heerlijke droge riesling uit de Rheinhau

De RieslingWeeks zijn in volle gang. Tot en met 12 juni wordt hierom alom extra aandacht gevraagd voor Duitse Riesling en stimuleert men de (her)ontdekking van deze witte wijnen. We doen daar met Kleinflesjewijn.nl graag aan mee, niet in de laatste plaats omdat we zelf ook verzot zijn op onze heerlijke Rheingau Riesling Trocken van Robert Weil, maar ook omdat het proberen c.q. ontdekken van wijnen juist zo eenvoudig kan met kleine flesjes wijn. Maar om dan nog eens extra stimulans te geven, geven we tot en met 12 juni ook nog 10% korting op deze mooie Riesling van Robert Weil.

Ga direct naar de Riesling Trocken van Robert Weil >>>

Riesling - Koning van de witte wijnen

Althans dat is de claim bij de RieslingWeeks. Of men dat overal ter wereld ook vindt is de vraag, maar nobel is deze druif zeker. Het is toch een van de oudste witte druivenrassen die we kennen, het kent een rijke historie, is all over the world aangeplant en er worden vele fenomenale witte wijnen van gemaakt. Dat laatste toch vooral in de bakermat van het druivenras rond het gebied van de Rijn in Duitsland en de Elzas, waar hij vooral op hellingen met goede blootstelling aan de zon aangeplant staat.

De witte wijnen van de riesling doen de adellijke toedichting eer aan door een toonbeeld te zijn van elegantie en verfijning. Dat zal wellicht voor een groot deel komen door zijn relatief hoge zuurgraad, welke een frisse en spannende balans vormen met het aromatische karakter van de druif. Een Duitse riesling is vrijwel altijd behoorlijk geurig met tonen van citrus, groene appel, exotisch fruit, (wittte) bloesem en soms wat strakkere minerale tonen.
 

Robert Weil Rheingau Riesling Trocken

Weingut Robert Weil is een al behoorlijk oud wijnhuis en dateert van 1875 toen Dr. Robert Weil het wijngoed oprichtte. Vele jaren later wordt dit wijnhuis nu als een topreferentie van de Rheingau gezien en produceert het diverse prijswinnende Rieslings van hun 90 hectare tellende wijngoed. De Riesling Trocken is daar een van. Deze fijne droge riesling scoort steevast rond de 90 punten (uit 100) bij de belangrijke wijnrecensenten, zo ook een 9 van Harrold Hamersma, en in 2014 is hij in Nederland uitgeroepen tot witte wijn van het jaar op het Proefschrift wijnconcours.

Deze riesling is werkelijk van een hoog niveau en dat blijkt ook uit de heerlijke geuren en smaken en verfijnde structuur. Het heeft een mooie fruitige geur van onder meer peer, appel, steenvrucht en een hintje ananas. Dit combineert hij met een lichte bloemige toon, wat rokerigs en een mooie mineraliteit. Fruitig, aromatisch en fris dus. In de mond is de aanzet heerlijk, fruitig en wat rond (mollig). De zuren zijn zeker aanwezig, maar worden mooi gecompenseerd door de volheid van de wijn en een heel licht zoetje. Het maakt de wijn fris, droog en tegelijkertijd mondvullend en spannend.

Deze witte wijn combineert helemaal geweldig met sushi. Maar ook andere combinaties met delicate visgerechten (niet te zware sauzen gebruiken!) zoals tarbot, paling en kreeft zijn helemaal goed. De wijn kan zelfs prima bij lichte vleesgerechten, zoals licht gevogelte, parelhoen, fazant (met zuurkool, heerlijk!). En ook bij de Hollandse asperges met diverse garnituur kan de wijn prima geschonken en gedronken worden. Heerlijke frisdroge en fruitige Riesling. Trocken, maar niet te. Van een zeer hoog niveau en bekroond als Wijn van het jaar 2014! Super als aperitief of in combinatie met vis en lichte vleesgerechten
Maar voor degene die niet zozeer een excuus voor een goed glas wijn zoekt: zo los, als aperitief of gewoon om lekker van te genieten, in de zon, op het terras of gewoon hoe dan ook…dan is dit er zeer goede aanrader!
 

Korting!

Tot en met 12 juni, het einde van de RieslingWeeks, geven we 10% korting op deze lekkere witte wijn. Om toch dat extra zetje in de rug te geven om Duitse Riesling te proberen, te (her)ontdekken of simpelweg nog eens van te genieten.

Gebruik de kortingscode RieslingWeeks bij uw bestelling en betaal nu, tot en met 12 juni 2016, slechts € 9,45 in plaats van € 10,50 per half flesje van deze heerlijke riesling. Bestel nu!>>


Cheers!
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Copyright 2020 Kleinflesjewijn.nl Powered by Lightspeed
iDEAL MasterCard Visa Maestro