Wijntip - Lalande de Pomerol van Château Les Hauts-Conseillants

  • Geplaatst op
  • Door Frederik Brouwers
  • Geplaatst in Wijntips
  • 0
Wijntip - Lalande de Pomerol van Château Les Hauts-Conseillants

Voor de liefhebbers van rode wijnen uit de Bordeaux, deze keer een een lekkere, stevige Lalande de Pomerol in de schijnwerpers.

Bordeaux-wijnen: klassieker der klassiekers, referentiepunt en startpunt voor vele wijnliefhebbers en bijzonder gewild over de gehele wereld. Dat geldt ook zo'n beetje voor deze wijn uit Lalande de Pomerol, een gebied net boven het wereldberoemde Pomerol. Château les Hauts-Conseillants is al jaren een referentiepunt qua kwaliteit en een heerlijke wijn voor de liefhebbers van een goed gestructureerde klassieke rode Bordeaux.

Deze krachtpatser is gemaakt van voornamelijk Merlot en een beetje Cabernet Franc en heeft een mooie opvoeding op eikenhout gehad. Dat is te proeven, maar niet overdreven gelukkig. De wijn is krachtig, maar voldoende fris en blijft mooi lang in de mond hangen. In de geur en smaak mooie tonen van rood en zwart fruit, specerijen (laurier, peper), bittere chocola en een heel licht bloemenaroma (rozenblad). Bijna een schoolvoorbeeld Bordeauxwijn. 

Wij vinden hem al heerlijk zo los, maar met een mooi stuk rood vlees of bij lekkere rijpe kazen ook een geweldige combinatie. 

Geniet ervan! Santé!


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Copyright 2019 Kleinflesjewijn.nl Powered by Lightspeed
iDEAL MasterCard Visa Maestro