Wijntip - Luberon van Famille Perrin

  • Geplaatst op
  • Door Frederik Brouwers
  • Geplaatst in Wijntips
  • 1
Wijntip - Luberon van Famille Perrin

Bourboulenc, Grenache blanc, Ugni blanc en Roussanne….kent u deze druivenrassen? En Luberon als wijnstreek? De meeste mensen vermoedelijk niet. En dat geeft niets natuurlijk. Maar wel een klein beetje als daardoor een heerlijke witte wijn zoals deze door onbekendheid een beetje onbemind dreigt te zijn. Daarom breken we deze keer een lans voor deze absoluut lekkere witte wijn voor een bepaald prettig prijsje. Het proberen meer dan waard!

Deze witte Rhône wijn is een van de voordeligste witte wijnen op Kleinflesjewijn.nl. Toch is te zien dat hij net wat minder aandacht krijgt dan de andere witte wijnen. Dat is op zich best te begrijpen, aangezien de streek niet de bekendste is en de gebruikte druivenrassen ook al niet. Echter weet de familie Perrin met deze druivenrassen een mooie en zeer prettig drinkbare witte wijn van te maken. Eentje die voor die prijs ook nog eens als zeer voordelig bestempeld mag worden. De familie is dan ook niet voor niets genomineerd voor Europese wijnbouwer van het jaar (zie dit blogartikel).

Deze Luberon is een frisse en fruitige wijn (aroma’s van kruisbes en appel) met tegelijkertijd een ietwat kruidig en pittig toontje. Wat betreft dat laatste lijkt het iets alsof de zon van de Zuidelijke Rhônestreek een beetje de hoek om komt kijken. De wijn is droog, maar niet met van die scherpe zuren. Heerlijk, sappig, zonnig…

 

Zo breed als het scala aan druivenrassen in deze wijn is, zo breed is de wijn gastronomisch inzetbaar. Zeker heerlijk zo als aperitief of borrelwijn, aangevuld met wat kleine hapjes. Of bij het diner erg goed gezelschap bij op de huid gebakken vis, salades of gerechten met wit vlees.

 

Meer informatie of meteen bestellen? Ga dan naar: http://www.kleinflesjewijn.nl/luberon-famille-perrin.html

 

Laat onbekend niet onbemind zijn! Probeer deze wijn zeker eens uit! Wij wensen u alvast heel veel proef- en drinkplezier!

 

Santé!
 

Reacties

  1. Rianne Rianne

    Laatst gedronken, hele fijne wijn. Ken de streek van vakantie, dus was wel benieuwd en dat viel me erg mee. Gewoon een erg lekkere droge witte wijn, lekker fris en enorm van genoten op mijn balkon in het zonnetje

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Copyright 2020 Kleinflesjewijn.nl Powered by Lightspeed
iDEAL MasterCard Visa Maestro