Wijntip - Roero Arneis van Azienda Agricola Cornarea

  • Geplaatst op
  • Door Frederik Brouwers
  • Geplaatst in Wijntips
  • 0
Wijntip - Roero Arneis van Azienda Agricola Cornarea

En dan ook maar meteen maar de eerste wijntip van Kleinflesjewijn.nl: Roero Arneis van Azienda Agricola Cornarea. Een wijn die uitermate goed past bij een eerste zomerse dag (of vele erna), zoals deze.

Een zonnig glas wijn

Bij heerlijk weer hoort een heerlijke verfrissende wijn natuurlijk. De Roero Arneis van Azienda Agricola Cornarea is er zoeen: de zon in je glas! Een heerlijke wijn, droog en fris en met een exotisch tintje.

De wijn is uitermate geschikt zo als wijntje in de zon of prima als aperitief, maar past ook erg lekker bij warme en koude voorgerechten, tussengerechten met veel smaak zoals o.a. risotto, pasta met pesto bereid of paddestoelen.

Voor de meesten is de Arneis (de wijn komt uit Roero, een streek in de Piëmonte in Italië) een wat onbekende druif. En dat was het bijna ook gebleven, aangezien de druif in de regio Roero zo goed als uitgestorven was in de jaren '70. Gelukkig heeft Cornarea zich mede ingezet op de kaart te krijgen door de druif weer aan te platen en deze heerlijke wijn daarvan te maken. 

Probeer 'm, het is zeker de moeite waard! En dat er nog maar vele van deze zonnige dagen mogen volgen!
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Copyright 2019 Kleinflesjewijn.nl Powered by Lightspeed
iDEAL MasterCard Visa Maestro