Burgenland Blaufränkisch Classic - Iby Burgenland Blaufränkisch Classic - Iby
Burgenland Blaufränkisch Classic - Iby Burgenland Blaufränkisch Classic - Iby

Burgenland Blaufränkisch Classic - Iby

7,75

Heerlijke sappige en fruitige blaufränkisch van een van Oostenrijks belangrijkste rode wijnproducenten. Goed verteerbaar en mooi in balans. 100% biologisch.

+ -
In winkelwagen
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen - gratis verzending va. 12 flessen wijn of €125,- aan wijn

 

Smaaktype Rood – vol & rond
Druivenras(sen) Blaufränkisch
Herkomst Oostenrijk – Burgenland
Wijnhuis Rotweingut Iby
Jaargang 2016
Wijnbeschrijving De wijn heeft een donkere robijnrode kleur. De geur is mooi met veel donker fruit, als bessen, bramen, pruim in combinatie met kruidige tonen en specerijen (rozemarijn, peer) en een licht aardse toets. In de mond is de wijn heel sappig en gericht op puur en primair fruit. De zuren zijn zacht en gedoseerd en de tannines zijn zacht en rijp. Het geeft de wijn een mooie balans en structuur, een heerlijke frisheid en een grote verteerbaarheid. De wijn mijmert ook lang door in de mond, heerlijke afdronk. Het loont de wijn wat lucht te geven in het begin of in een royaal glas te schenken.

Serveertip Deze rode wijn past heerlijk bij gerijpt rood vlees, orgaanvlees (bijv. niertjes of zwezerik) of konijn en ander wild. Of bij een heerlijke grove pâté. Ook bij pastagerechten met wat grovere vleessauzen past hij prima. En oudere, gerijpte Hollandse kazen, Munster of Livarot. Maar ook bij wat lichtere gerechten van wit vlees of zelfs een gegrild visje past de wijn prima.
 
Ondercheidingen De meest recente jaargangen (voor 2016) kregen 92 punten van Falstaff Magazine en 91 punten van Wine Enthusiast.
Achtergrond van de wijn Rotweingut Iby is een van de beste rode wijnproducenten van Oostenrijk. In het hart van het heuvelachtige Burgenland bezit Iby 24 hectaren wijngaarden, beplant met voornamelijk blaufränkisch (verwant aan de gamay) en zweigelt, welke zij geheel in familieverband en 100% biologisch bewerken. Herbiciden, pesticiden en kunstmatige meststoffen wroden geschuwd. In de kelder wordt gewerkt met eigen gisten en zonder toevoegingen. Verder worden opbrengsten gereduceerd, percelen geselecteerd en wordt er met foeders en barriques gewerkt. Alles met doel om al het werk in de wijngaard zoveel mogelijk te laten spreken in de wijn en genereuze en sappige wijnen te maken die een invervalste expressie van de bodem (diepe kleigrond) hebben en de puurste uitdrukking van de druif. En het resultaat mag er zijn!

Bewaaradvies Te bewaren tot 2022
Serveertemperatuur 16 tot 17°C
Alcoholpercentage 12,5%
Inhoud 37,5 cl

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Zet op verlanglijst / Toon in vergelijking
Copyright 2018 Kleinflesjewijn.nl - Powered by Lightspeed
iDEAL MasterCard Visa Maestro