Côtes du Rhône - Domaine de la Janasse Côtes du Rhône - Domaine de la Janasse
Côtes du Rhône - Domaine de la Janasse Côtes du Rhône - Domaine de la Janasse

Côtes du Rhône - Domaine de la Janasse

8,50

Intense, volle rode wijn uit de Rhône met aroma’s van kers, aardbei, cacao en kruiden. Heerlijk zo te drinken of in combinatie met rood vlees gerechten en wild.

+ -
In winkelwagen
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen - gratis verzending va. 12 flessen wijn of €125,- aan wijn

Smaaktype Rood – krachtig & intens
Druivenras(sen) 40% grenache, 20% mourvèdre, 20% carignan, 15% syrah en 5% cinsault
Herkomst Frankrijk – Rhône – Côtes du Rhône
Wijnhuis Domaine de la Janasse
Jaargang 2017
Wijnbeschrijving De wijn heeft een mooie donkerrode kleur, met een iets paarse rand. De geur is intens met aroma’s van kersen, rijpe aardbei, een mooie kruidigheid en een hint cacao. In de mond is de wijn mooie rond en zacht en weelderig van karakter. Gemiddeld qua tannines.  De wijn is mooi van structuur, is niet overmatig complex maar steekt wel met kop en schouders boven menige Côtes du Rhône, en zelfs wijnen van wat prestigieuzere appelations, uit. 

Serveertip Deze rode wijn past vanwege zijn structuur en de aanwezige, maar niet harde, tannines erg goed bij mooie vleesgerechten. Denk aan een lekker stuk gegrild rood vlees of wild gerechten.
 
Achtergrond van de wijn De jonge Christophe Sabon zwaait op Domaine de la Janasse met veel enthousiasme de scepter. Hij heeft het domein begin jaren 1990 van zijn vader overgenomen. Hij is een erg succesvol wijnmaker! Christophe bewerkt in totaal meer dan 90 hectare wijngaarden. De variëteit aan verschillende druiven is zeer groot, o.a. Grenache, Mourvèdre, Syrah, Marsanne, Roussanne, Carignan, Bourboulenc, Counoise. Lage rendementen, veelal minder dan 30 hl/ha, worden bereikt door onbarmhartig snoeien en door een rigoureuze vendange verte. Christophe werkt bovendien bijna uitsluitend organisch. Alle wijnen worden klassiek gemaakt en munten uit door de combinatie van kracht en finesse.

De wijnstokken staan op een zeer moeilijke ondergrond van kiezel, zand en grote keien. Door de moeilijke ondergrond kunnen de druiven uitsluitend manueel geplukt worden. Gek genoeg draagt dit juist bij aan de kwaliteit van de wijn.
Deze Côtes de Rhône wordt geheel volgens de klassieke methode gemaakt. Eerst wordt 80% van de druiven ontsteelt en na vergisting rijpt de wijn zo’n 8 tot 9 maanden in foeders.

Bewaaradvies Nu goed op dronk, te bewaren tot 2022
Serveertemperatuur 16 tot 18°C
Alcoholpercentage 13,5%
Inhoud 37,5 cl

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Zet op verlanglijst / Toon in vergelijking