Franciacorta ‘Cuvée Prestige’ – Ca’ del Bosco Franciacorta ‘Cuvée Prestige’ – Ca’ del Bosco Franciacorta ‘Cuvée Prestige’ – Ca’ del Bosco
Franciacorta ‘Cuvée Prestige’ – Ca’ del Bosco Franciacorta ‘Cuvée Prestige’ – Ca’ del Bosco Franciacorta ‘Cuvée Prestige’ – Ca’ del Bosco

Franciacorta ‘Cuvée Prestige’ – Ca’ del Bosco

17,75

Franciacorta is dé mousserende wijn uit Italië! Kwaliteit die echt te meten is met de betere Champagnes en dan voor een lagere prijs. Lekker, fris en elegant!

+ -
In winkelwagen
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen

Smaaktype Mousserend – Franciacorta Spumante - Brut 
Druivenras(sen) 75% chardonnay, 15% pinot noir en 10% pinot blanc 
Herkomst Italië – Lombardije – Franciacorta Spumante  
Wijnhuis Ca' del Bosco
Jaargang Geen jaargangaanduiding 
Wijnbeschrijving Deze heerlijke mousserende wijn is helder en licht geel van kleur. De bubbeltjes in de wijn zijn klein en vormen een fijn lint. De geur heeft aroma’s van citrus, appel, meloen en een hint kruisbes. De smaak is fris en zuiver, mooi zacht en de mousse is zeer aangenaam. Dit is een klassieke, zeer stijlvolle wijn met een uitstekende balans en een heerlijke afdronk.

Deze Italiaanse mousserende wijn is erg mooi en van een prestigieus en gewaardeerd wijnhuis. Zo’n wijn kan meer dan goed de concurrentie met de beste Champagnes aan en is dan ook nog eens voordeliger.

Serveertip Deze wijn vormt een heel goed aperitief of start van een mooi diner. Bij gerechten doet hij het erg goed daar waar Champagnes dat ook doen: bij schaal- en schelpdieren, voorgerechten en lichte visgerechten. En natuurlijk ook om gewoonweg lekker even mee te proosten!
 
Onderscheidingen Deze Franciacorta is een goed en veel onderscheiden mousserende wijn. Vele recensenten scoren de wijn rond de 90 punten (uit 100) en de wijnen van Ca’ del Bosco hebben zo rond de 30 keer de hoogste score (3 bekers) ontvangen in de belangrijkste wijngids van Italië, de Gambero Rosso.

Achtergrond van de wijn Franciacorta Spumante is de eerste mousserende wijn in Italië die de hoogste (DOCG) kwaliteitsaanduiding heeft gekregen. Deze mousserende wijnen worden gemaakt uit pinot blanc, pinot noir en chardonnay, worden volgende traditionele methode (als in Champagne) gemaakt en, na een verplichte flesrijping van 18 maanden in de wijnkelders, 25 maanden na de oogst in de handel gebracht.

Ca’ del Bosco is een hoog gereputeerde Franciacorta producent. De geschiedenis van dit wijnhuis dateert van het midden van de jaren 60, toen Annamaria Clementi Zanella een klein huisje, Ca’ del Bosco genaamd (wat huis in het bos betekent) kocht op een berg in Erbusco, Franciacorta (in Lombardije, ten westen van het Gardameer). In 1967 besloot Annamaria een wijngaard te planten, wat het begin werd van een reeks mooie wijnen. In 1973 werd de eerste witte wijn gelanceerd, in 1977 de eerste rode wijn en na een tocht door de grotten van Champagne koos Maurizio Zanella, die nu het wijnhuis bestiert, om ook de Italiaanse premium mousserende wijn te produceren. En niet zonder gevolg… De mousserende wijnen van Ca’ del Bosco behoren inmiddels tot de beste van Italië.

Het domein van het wijnhuis beslaat zo’n 160 hectaren en de wijngaarden zijn tussen de 17 en 25 jaar oud.
De oogst van de druiven gebeurd volledig met de hand en vindt plaats gedurende de laatste 10 dagen van augustus en de eerste 10 dagen van september.

De mousserende wijnen van Ca’ del Bosco worden geproduceerd volgens de ‘metodo tradizionale’, op eenzelfde wijze als in Champagne, echter met de modernste technieken. Alcoholische fermentatie vindt plaats in RVS onder strenge temperatuurcontrole, waar de wijnen een zevental maanden blijven rusten. Dat is nodig om de wijn te klaren, te laten ouderen en het karakter van het terroir mee te geven. Daarna wordt er zorgvuldig een blend samengesteld van jonge en reservewijnen uit de beste jaargangen, waarna de wijn nog 25 maanden op zijn ‘lie’ (gistbezinksel, welke karakteristieke tonen meegeeft (van bijv. noten)) blijft rijpen. Daarna worden de wijnen van hun gistbezinksel ontdaan en wordt er een dosage van 4 gram suiker meegegeven. Daarmee valt de mousserende wijn onder de categorie Brut. Rijping op de fles neemt vervolgens 25 tot 37 maanden in beslag alvorens de wijnen op de markt komen. Het oranje-gelige cellofaan om de fles is bedoeld om beschadiging tegen UV stralen tegen te gaan.

Bewaaradvies Nu drinken
Serveertemperatuur 8 tot 10°C
Alcoholpercentage 12,5%
Inhoud 37,5 cl

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Zet op verlanglijst / Toon in vergelijking
Copyright 2017 Kleinflesjewijn.nl - Powered by Lightspeed
iDEAL MasterCard Visa Maestro Achteraf betalen